Hoppa till sidans innehåll

Texas nästa för Rosenqvist i säsongens första ovalrace

17 MAR 2022 15:05
Årets andra deltävling för Indycar tar fältet till ultrasnabba Texas Motor Speedway, där Felix Rosenqvist står redo att ta sig an säsongens första ovalrace nu till helgen.
  • Skapad: 17 MAR 2022 15:05

Värnamo-sonen har visat prov på bra fart runt den 2.4 km (1.5 mile) långa ovalen vid sina tre tidigare besök; inte minst 2020 då han gick mot en andraplats innan han kraschade i samband med en varvning bara några varv från mål.

Rosenqvist, som fick med sig en 17:e plats från premiären i St. Petersburg förra månaden, tar nu sikte mot pallen i återkomsten till Texas – där Arrow McLaren SP-kollegan Pato O’Ward dessutom vann förra året. 

– Jag har alltid gillat Texas Motor Speedway, och det har också varit en av mina starkaste ovaler ända sedan jag kom till Indycar, säger Felix Rosenqvist. Jag ser fram emot att komma tillbaka dit i helgen och testa vårt ovalpaket för första gången i år. Vi hade en riktigt snabb bil på den här typen av bana förra säsongen och vi tror att vi har gjort fler framsteg under vintern, så jag känner mig optimistisk. Det ska bli riktigt kul!

En annan intressant aspekt av den här helgens tävlingar är det faktum att teamen är fria att ändra inställningar på bilarna mellan kval och race. Så har inte varit fallet på Texas Motor Speedway sedan 2019 – på senare tid har arrangörerna ”låst in” den set-up som använts under kvalet.

Tilltaget är utformat för att öppna upp för omkastningar och skapa en större dynamik under tävlingshelgen.   

– Att vi får ändra set-up efter kvalet är en stor grej, kommenterar Felix Rosenqvist. Det betyder att vi inte behöver kompromissa. Vi kommer att köra bilen med minimal downforce i kvalet för att maximera farten över ett flygande varv, men i racet behöver vi en bil som fungerar i trafik och över en hel racedistans. Det är en helt annan sak. Det blir väldigt intressant att se hur det faller ut på den här banan, men vi kommer definitivt ha fullt upp under träningarna för att hitta rätt.  


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg