Hoppa till sidans innehåll

The Big Go blev the big no för Jonnie Lindberg

07 SEP 2017 09:01
U.S. Nationals, eller the Big Go i Indianapolis, USA är världens största dragracingtävling. På plats fanns båda bröderna Lindberg från Upplands Väsby. Dessvärre för Jonnie räckte det inte till chansen att få köra vidare om mästerskapsguldet.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 09:41

Världens största, äldsta och mest prestigefulla dragracingtävling, U.S. Nationals i Indianapolis, avgjordes mellan den 30 augusti och den 4 september.

Detta är även tävlingen som avslutar den reguljära professionella National Hot Rod Association-säsongen, med att de tio bästa förarna i respektive klass fastställs. Det är dessa tio som får chansen att tävla om mästerskapssegern i det så kallade Countdown To The Championship.

 Jonnie Lindberg kvalade in som sjua med sitt nya personbästa på 3,865 sekunder. Han skulle därmed möta kvaltian Tim Wilkerson i den första elimineringen.

På pappret stod det klart att det skulle bli ett jämnt möte. Och jämnt blev det. När klockorna stannades, skilde det inte mer än två tusendelar av en sekund till nackdel för Jonnie.
- Ja det är små marginaler. Samtidigt känns det som att vi inte haft någon tur alls, åtminstone inte sen tävlingen i Las Vegas i början av säsongen. Man måste helt enkelt ha lite tur för att lyckas inom dragracingen, förklarar Jonnie Lindberg.

De sista bitarna föll alltså inte på plats åt Jonnie. Han lyckades därmed inte att knipa en av de tio platserna bland de som nu ska slåss om slutsegern.
- Det känns så klart surt. Men vi missade fyra tävlingar i år. Det hade räckt för mig om jag kvalat in i ytterligare två tävlingar för att resultatet skulle kunna blivit ett helt annat. Därför är målet nästa år att vi ska köra samtliga av seriens tävlingar, avslöjar han och fortsätter.
- Nu kommer vi köra vidare resten av säsongen utan något större mål än att ha riktigt kul. Bilen går bra, vi ska lära oss massor och vi ska samtidigt passa på att göra livet riktigt surt för alla de andra teamen, avslutar Jonnie lindberg.

Helgens slutlige vinnare i klassen Nitro Fuel Funny Car blev J.R. Todd. J.R. tog därmed sin andra seger för säsongen, och han var redan tidigare klar för nedräkningen till mästerskapet.

Broder Johan inledde tävlingen på bästa möjliga sätt. Han blev kvaletta med sitt nya personbästa på 5,398 sekunder. Med denna körning blev han även historisk, då han som den tredje personen någonsin att köra under 5,40 sekunder i klassen.

Den första var lillebror Jonnie för två år sen. Den andra var John Lombardo Jr tidigare i år, och nu lyckades Johan alltså med samma sak. Hittills har alltså bara tre personer kommit under den här drömgränsen, och två av dem heter Lindberg i efternamn.

Johan vann sin första eliminering, men i kvartsfinalen blev det stopp. Där tappade han fästet direkt i starten. För motståndaren Steve Gasparrelli gick det däremot mycket bättre.
- Jag försökte återfå fästet, men såg Steve försvinna och jag insåg att det var kört. Nu åker jag hem till Sverige för den här gången, så får vi se om jag har möjlighet att åka över och köra ytterligare någon tävling i år, avslutar Johan Lindberg.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link