Hoppa till sidans innehåll

Tillsammans för fler i rörelse blir partner till Återstartracen

08 APR 2022 07:48
Svenska Spels projekt för att få fler i rörelse blir partner till folkracesatsningen Återstartracen som har premiär 15 april.
  • Uppdaterad: 08 APR 2022 07:48

Med återstartspaketet som staten tilldelat Riksidrottsförbundet och idrotten kan nu Svensk Bilsport göra en riktad satsning för att stötta ett antal föreningar med att komma i gång med verksamheten igen. Till satsningen ansluter sig nu Tillsammans för fler i rörelse.

Tillsammans fölr fler volleyboll i sno.png

– För oss är det viktigt at få fler att aktivera och röra sig. Det gäller inom hela idrotten. Och det känns verkligen roligt att vi nu kan hitta ett mer riktat samarbete med bilsporten i satsningen Återstartracen. Vi ser vikten av att idrottsrörelsen nu kommer igen efter det uppehåll som pandemin gjorde, säger Linn Rydstedt, sponsringsprojektledare Svensk Spel.


I samarbete med Tillsammans för fler i rörelse kommer Hejapriset att delas ut till bästa prestation i samtliga tävlingar. Priset innefattar en prischeck på 5.000 kronor där 2500 kronor erhålls av vinnaren själv i träning och tävlingsbidrag och 2500 kronor skänks till valfri förening för att fler ska ha möjlighet att komma i rörelse.


Förutom Heja-priset kommer det finnas priser i form av verktygssatser från Tengtools och bälten från Autoracing.

Återstartracen blir elva fristående tävlingar som körs i tio av förbundets tolv distrikt. För att konceptet ska ha samma status och värde på alla orter tar Svensk Bilsport centralt en del av de fasta kostnaderna i upphandlingar av tjänster.  Samtliga tävlingar i Återstartsracen kommer sändas live på Svensk Bilsports egen playkanal. Först ut är Annebergsbanan utanför Varberg med Varbergs MK som arrangör.

– Det känns som att verksamheten runt om i landet börjar röra på sig nu när restriktionerna släppte och vi går in i vårmånaden april. Det ska bli intressant att följa Återstartsracen och det koncept vi tagit fram centralt med livesändningar, gemensam racekontroller och samma speaker för samtliga tävlingar, säger Christer Jönsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för bland annat folkrace och projektledare för Återstartsracen. 

Samtliga tävlingar är endagarstävlingar. Sista tävlingen för året kommer köras 8 oktober och arrangeras av MK Sala.  Premiär blir det 15 april i Varberg där det fortsatt finns chans att anmäla sig.

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg