Hoppa till sidans innehåll

Timmy Hansen ny VM-ledare

15 SEP 2019 16:19
Från mörker till solskenshistoria i regn. Så kan helgen beskrivs i korthet för Timmy Hansen som lämnar Riga och den nionde deltävlingen av VM-serien i rallycross som ny ledare. En poäng före tvåan Andreas Bakkerud.
  • Skapad: 15 SEP 2019 16:19

Sjua i första kvalrundan. I lördagens andra kval kom han inte i mål då han fastnade mellan Robin Larsson och Kriztian Szabó i första sväng och gick in i skyddsdäcken. Hansen tog sig därifrån, men då var bilen så skadad att han inte kunde fullfölja heatet. Men efter att domarna tittat på incidenten blev Robin Larsson diskvalificerad från Q2 och Timmy Hansen parkerade på en femtonde plats inför den avslutande dagen. Inte alls enligt planen.
- Jag tycker det var oschyst racing. Riktigt besviken när de försöker köra mig av banan och jag inte kan göra något åt det, säger Timmy Hansen.

Men en andra dag i regn blev en betydligt trevligare tillställning för Timmy Hansen. Efter att ha gått ut i första heatet i den tredje kvalrundan svarade han direkt för omgångens snabbaste tid. Ett heat som tog upp honom till en sjätte plats i sammandraget från lördagens fjortonde.
- Äntligen satt allt perfekt. Jag fick en bra start och kunde sen köra fyra rena varv utan att någon störde mig, sa Timmy Hansen efter målgången där han trodde att hans körning skulle räcka till seger i Q3. Vilket det gjorde.

Viktiga poäng står på spel under kvalkörningen av en VM-deltävling. I VM-tabellen inför helgen skiljde det två poäng från ledande Andreas Bakkerud ner till tvåorna, bröderna Hansen. När Timmy Hansen sen upprepade bedriften i Q4, att vara snabbast var han tvåa i kvaltabellen efter Andreas Bakkerud och hade då, trotts lördagen inte tappat något till Andreas Bakkerud i VM-tabellen.
- Det är otroligt att vi lyckas efter det som hände igår. Men nu är vi tillbaka i matchen och det kommer bli en grym fight, sa Timmy Hansen efter målgången i Q4.Och fight blev det. Både Andreas Bakkerud och Timmy Hansen lyckades vinna sina semifinaler och stod sen bredvid varandra i finalen. Där lyckades Timmy Hansen få en bättre start än norrmannen och kunde vara först ut efter den tuffa och trånga kurva ett. Efter det var det ingen som kunde matcha Timmy Hansen under de sex finalvarven. Andreas Bakkerud körde i mål som trea bakom finländaren Niclas Grönholm. Ett resultat som gör att Timmy Hansen nu är ny VM-ledare med en poäng före Andreas Bakkerud inför den avslutande VM-tävlingen i Sydafrika. Timmy Hansen har 187 poäng, Bakkerud 186 och trea är Kevin Hansen på 179. Niclas Grönholm är fyra på 157. Taotalt kan en förare köra till sig 30 poäng i en tävling. Så det kommer bli en kamp om alla medaljer när VM avslutas i Sydafrika 9-10 november.
- Jag hoppas att det blir ”let the best man win” i Sydafrika, men vi måste samla ihop allt och köra så bra vi kan. Det är det som det kommer handla om, vem som sätter ihop allt bäst i Sydafrika. Det är en bana som i alla fall jag gillar och trivs på där det alltid gått bra på. Jag tror vi har farten där och en bana som passar mig, avslutar den nye VM-ledaren, Timmy Hansen.

Mer information på https://www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png