Hoppa till sidans innehåll

Tionde segern för världsmästare Kristoffersson

14 OKT 2018 16:31
Redan klara världsmästaren Johan Kristoffersson säkrade under söndagen sin tionde seger i årets VM-serie i rallycross, av elva körda deltävlingar.
  • Skapad: 14 OKT 2018 16:31

Johan Kristoffersson kom till den tyska banan Estering som överlägsen VM-segrare, en titel han säkrade för andra året i rad under tävlingen i USA. Men just Estering har varit lite av ett spöke för Kristoffersson som aldrig tidigare varit på pallen på den tyska VM-banan. I år var förberedelserna mer noggranna från Kristoffersson sida.
- Sedan jag kom hem från USA har jag förberett mig så hårt jag kunnat. Jag har analyserat banan och tittat på onboard-filmer från tävlingen och mycket annat, så jag kommer redo, sa Kristoffersson inför tävlingen.

Och hemläxan tycks ha fungerat. När de fyra kvalomgångarna summerades var det Johan Kristoffersson som var i topp och med det fick han stå i pole position i sin semifinal. En semifinal som han vann. När det väl var finaldags var det två svenska världsmästarna i rallycross mot varandra längst fram, Johan Kristoffersson och 2016 års mästare, Mattias Ekström. Kristoffersson var tvåa ut genom den första tuffa kurvan på Estering, men lyckades köra upp sig i ledning när finalen rödflaggades efter att Kevin Hansen gått hårt in en mur.

I omstarten var det Johan Kristoffersson som var först och som sen kunde hålla övriga bakom sig under hela finalen.
- Det känns otroligt bra och jag är stolt att bli teammästare i år igen och sen var målet för mig att komma hit och stå på pallen och att då få åka hem som segrare känns riktigt bra. Det känns som jag hittat de svagheter som jag haft här förut då starterna inte varit bra nog och att jag nu varit mer aggressiv. Det är lätt att säga, men man måste analysera hur man ska bli aggressivare för att lyckas och det känns bra för mitt ego också att veta att den tid jag lägger ner inför racen betalar sig, säger Johan Kristoffersson.

Tvåa i mål var Mattias Ekström som med det tog välbehövliga poäng mot Petter Solberg i kampen om VM-silvret.
- Det är alltid viktigt att ta mycket poäng och jag tycker överlag att vi haft en bra helg med båda bilarna på pallen, säger Mattias Ekström som även med sitt team EKS är tvåa i temamästerskapet.
- Vi är tvåa och trea i förarmästerskapet och tvåa i teammästerskapet så vi kommer kämpa i sista tävlingen i Syd Afrika, avslutar Ekström.

Med segern i den tyska deltävlingen har Johan Kristoffersson vunnit tio av elva deltävlingar i VM-serien. En tävling återstår i Syd Afrika i mitten av november.

Mer information och resultat på, www.fiaworldrallycross.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link