Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: M-Sport Poland/Junior-WRC

Tom Kristensson juniorvärldsmästare i rally

07 DEC 2020 08:26
Landalagsföraren Tom Kristensson och kartläsaren Joakim Sjöberg vann VM-finalen på Monza i Italien och är därmed juniorvärldsmästare 2020.
  • Skapad: 07 DEC 2020 08:26

- Det är svårt att hitta ord just nu. Det har vart en tuff säsong. Detta var mitt sista år och min sista chans i JWRC, så det känns otroligt att stå här som Juniorvärldsmästare, säger Tom direkt efter målgång.

Efter en extrem sista deltävling i årets Rally VM, i Monza i Italien, med ösregn, ishalka och snö, stod SMK Hörby föraren Tom Kristensson med co-driver Joakim Sjöberg på söndagseftermiddagen som totalsegrare.

- Detta var den svåraste tävlingen jag någonsin har kört, men just nu är jag den lyckligaste människan på jorden, säger en sprudlande glad Tom vid TV intervjun på mållinjen efter sista sträckan.
Vi har ända sedan starten i torsdagskväll hållit oss till vår plan, att köra på hårt där det gått, förnuftigt där det var extremt svåra förhållanden, och framförallt undvika misstag. Jag kan säga att det har vi lyckats med till 100 procent, säger Tom Kristensson.

Efter en hård kamp hela säsongen med norrmannen Mads Østberg blev det tillslut en silvermedalj för landslagsföraren Pontus Tidemand i WRC2. Tidemand ledde VM-finalen på Monza inför den andra dagen. Men i tron på att det skulle vara mer snö på vägarna kring Bergamo i Italien gjorde han ett felaktigt däckval. Pontus och kartläsaren Patrik Barth körde in lite tid på Østberg under söndagen. Men andraplatsen i tävlingen innebär också en andraplats i mästerskapet.

- Ser vi till resultaten så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit i år. Patrik har gjort ett fantastiskt jobb med att läsa noterna, vi har haft ett kanonbra samarbete med Toksport-teamet och vi har fått nya erfarenheter från nya tävlingar. Än så länge har jag ingen klar plan för 2021, men jag vet definitivt att jag är hungrig på mer och att fortsätta jobba mig uppåt och framåt, konstaterar Pontus.

Oliver Solberg stod för en stark insats i WRC3 i den tuffa tävlingen i norra Italien. Solberg slutade tvåa i klassen och som näst bästa Rally2-bil i tävlingen på en 7:e plats totalt. Vilket räckte till en 4:e plats i mästerskapet.

Sebastien Ogeier tog sitt sjunde VM-guld i WRC.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg