Hoppa till sidans innehåll

Träningar kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt

22 DEC 2020 13:00
Träning på utomhusanläggningar kan fortsätta om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.
  • Skapad: 22 DEC 2020 13:00

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu förtydligat innebörden av de ytterligare åtgärder som presenterades den 18 december. Bland annat föreslog man att kommuner och regioner rekommenderades att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig att bedriva (yrkesmässig idrott undantagen).

RF har haft flera möten med Folkhälsomyndigheten (på olika nivåer) och som ett resultat av de dialogerna har nu FHM förtydligat det som gäller idrottsrörelsen enligt nedanstående:

 

  • Regeringen har rekommenderat att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändig omedelbart bör stängas ned fram till den 24 januari, och Folkhälsomyndigheten vill komplettera rekommendationen.

 

 

  • Detta kan endast ske under förutsättning att utomhusanläggningar kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt för såväl personal som besökare och om kommunen eller annan verksamhetsansvarig bedömt att anläggningen kan hållas öppen. Denna bedömning har varje kommun bäst förutsättning att själv göra utifrån sina egna lokala förutsättningar.

 Det har fattats en rad olika beslut runt om i kommunerna och här har RF/SISU-distrikten gjort en rad insatser i att föra dialog med kommunerna och föra fram idrottsrörelsens önskemål. Om ni som SF har specifika frågor rörande en enskild kommuns agerande så kan ni ta kontakt med berört RF/SISU-distrikt för samråd.

I övergripande frågor gäller fortsatt This is a mailto link och våra frågor och svar https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg