Hoppa till sidans innehåll
Foto: NICKLAS ELMRIN

Tre bilsportare med när RF och Folkspel samarbetar för framtidens ledarskap.

03 NOV 2020 07:44
Sveriges idrottsrörelse med 880 000 ledare är unik. För att behålla det unika och utveckla det ideella ledarskapet i linje med Strategi 2025 inleder nu Riksidrottsförbundet och Folkspel ett samarbete med utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2020 07:44

Sveriges idrottsrörelse med 880 000 ledare är unik. För att behålla det unika och utveckla det ideella ledarskapet i linje med Strategi 2025 inleder nu Riksidrottsförbundet och Folkspel ett samarbete med utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0.

Med bland de arton deltagarna finns tre representanter från Svensk Bilsport.

Utbildningen tar avstamp i Strategi 2025 och utvecklingsresan ”Ett stärkt ledarskap”. Fokus är på utveckling av idé- och värderingsstyrt ledarskap och verktyg för utvärdering, självreflektion och mentorskap.

Eldsjäl 2.0 riktar sig till befintliga tränare och ledare i åldern 18–25 år. Det innehåller både fysiska träffar, föreläsningar och gruppsamtal. Däremellan arbetar ledarna via en digital plattform och genomför ledarskapsprojekt i den egna organisationen, med stöd av ett mentorsteam.

– Med tanke på det som drabbat världen och vårt land kommer föreningslivet framöver att spela en viktigare roll än någonsin, inte minst för att motverka fysisk och psykisk ohälsa. Med Eldsjäl 2.0 vill vi tillsammans stimulera och inspirera unga föreningsledare att växa och förkovra sig i sitt ledarskap, vilket i sin tur bidrar till ett starkare samhälle, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

Sandra Nyström, Ida Holmberg och Ellinor Aspeqvist är Svensk Bilsports representanter i utbildningen, och alla tre brinner för att utveckla vår verksamhet.

– Det finns egentligen två anledningar till varför jag är så taggad inför denna utbildning. Det första är den egen personutveckling. Att få introduceras och inspireras av alla andra fantastiska unga ledare samt mentorer tror jag kommer ge mig en enorm drivkraft att fortsätta jobba för utveckling inom Svensk Bilsport. Och det andra är utvecklingspotentialen inom motorsporten – det en enorm utvecklingspotential när det gäller ungt ledarskap, berättar Sandra Nyström, en av deltagarna.

Utbildningen omfattar 100 timmar, varav ca 70 timmar är planerade för och resterande 30 timmar är till för deltagarnas egna projekt.

Just nu är deltagarna ungefär halvvägs in i utbildningen där de nu sätter de sista detaljerna i sina projektplaner.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg