Hoppa till sidans innehåll

Tre bilsportgrenar när SM-veckan körs i Piteå 2022

29 MAR 2021 15:49
Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan vinter 2022 i Piteå. Mattcurling och snowvolley är några av de nya idrotterna. Bilsporten kommer köra tre SM under veckan.
  • Skapad: 29 MAR 2021 15:49

Den 23 – 29 mars 2022 är det återigen dags för kampen om SM-gulden när SM-veckan vinter arrangeras i Piteå. SM-veckan vinter återkommer till Piteå som tidigare arrangerat SM-veckan vinter 2016. Under SM-veckan 2022 kommer tre SM avgöras inom bilsporten. Rallycross, Rallysprint och ett SM inom virtuell bilsport.

Nya idrotter på SM-veckan vinter i Piteå är armbrytning, snowvolley och mattcurling samt parabänkpress som blir ny gren i det klassiska styrkelyftet. Armbrytning och snowvolley får en ny chans på SM-veckan. De skulle egentligen ha gjort sin debut på SM-veckan i Luleå/Boden samt SM-veckan i Borås som ställdes in på grund av coronapandemin.

– Efter att tvingats ställa in tre SM-veckor på raken på grund av pandemin känns det extra roligt att presentera ett varierat urval med flera nya idrotter till SM-veckan vinter i Piteå. Intresset att vara med på SM-veckan har fortsatt att öka, vilket gör att vi kan erbjuda en bredd och skapa ett program med något för alla, säger Per Bergljung, ansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden.

– Att vi nu har klart med deltagande idrotter och i dessa tider kan planera framåt för vad vi hoppas ska bli en härlig idrottsfest i Piteå känns väldigt bra. Jag hoppas vi ska kunna bjuda piteborna på minst lika många minnesvärda upplevelser som 2016, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

Både rally och rallycrossen var med senast SM-veckan gästade Piteå.
- Vi hade riktigt bra tävlingar 2016 med rallycross på den befintliga arenan i Piteå och där vi körde en rallysträcka precis i närheten som hade sin målgång inne på arenan. Perfekt för TV-produktionen. Att vi varit i Piteå tidigare ser jag bara som en framgångsfaktor för att det även 2022 kommer bli bra arrangemang för oss inom bilsporten. Att vi nu även får med virtuell bilsport igen efter succén i Sundsvall blir riktigt bra, då vi kan ta bilsporten till ytterligare en plats i Piteå, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

 

 

 

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg