Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Tredje dubbelsegern för bröderna Hansen

05 SEP 2021 18:48
Timmy Hansen kom till Frankrike som mästerskapsledare och med en seger i Höljes som bevis på fin form.
  • Skapad: 05 SEP 2021 18:48

Men i Loheac startade det motigare. Fyra och sjua blev placeringarna efter första dagens kval där Niclas Grönholm vann första omgången och Johan Kristoffersson den andra. Kristoffersson var sen snabbast även i tredje kvalomgången när tävlingen fortsatte under söndagen. 

- Vi hade två nya däck fram och lyckades ta starten och hålla undan. Men det är alltid svårt att veta hur hårt du ska åka för bra tid och samtidigt spara däck. Men vi var snabbast och bilen känns bra, sa Johan Kristoffersson efter vinsten i tredje kvalomgången där Timmy Hansen var trea. 

Det var först i fjärde omgången som det stämde ordentligt för Timmy Hansen som avslutade kvalkörningen med att vinna sista omgången. 

- Var riktigt skönt. Jag har fått kämpa mycket. Vi gjorde några justeringar som nu gör att jag kan köra bilen som jag vill, kommenterade Timmy Hansen efter sista kvalomgången. 

Men det var Johan Kristoffersson som tog hem kvaltabellen och 16 poäng i jakten på VM-ledande Timmy Hansen. 

Det resultatet gjorde att Johan Kristoffersson stod i pole med Timmy Hansen bredvid sig i semifinal ett. Där tog Kristoffersson starten och kopplade ett stadigt grepp om segern när han drygade ut avståndet till Hansen. Men oturen i årets VM fortsätter för den regerande världsmästaren. Johan Kristoffersson fick problem med växellådan i slutet av racet och det var med minsta marginal som han höll undan till en tredje plats och med det säkrade finalkörning. Men dessvärre för Johan Kristoffersson hann inte teamet få bilen klar i tid till finalen.

JohanKristofferssonFaceogonVMFra-21.JPG

Tufft för Johan Kristoffersson. Glädjande för Kevin Abbring som gled in som reserv och som sen körde in som fyra i finalen bakom Niclas Grönholm. Plats ett och två gick återigen till bröderna Hansen. Timmy Hansen tog starten före Kevin Hansen som stod bredvid i första led efter att han vunnit sin semifinal. Sen var det aldrig något snack. De följdes åt hela vägen in i mål där Timmy Hansen säkrade karriärens tolfte VM-vinst. 

- Först av allt, vilken helg det här har varit och att vara etta och tvåa igen är ren magi. För mig är det här ett teamarbete. Kevin var supersnabb och var en så bra teamspelare genom de första kurvorna. Och mekanikerna har gjort ett kanonjobb igen att få bilen så bra och trygg hela helgen, så en hundraprocentig teamseger, sa Timmy Hansen efter finalen. 

Timmy Hansen leder nu VM på 85 poäng. Tvåa är Kevin Hansen på 75 och trea är Krisztian Szabo på 58 poäng. 

TimmyHansenFaceVMFra-21.JPG

Mer information på www.fiaworldrallycross.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg