Hoppa till sidans innehåll

Tre dubbeltävlingar och Superfinal för Rallycross-SM 2021

27 OKT 2020 14:00
Det lyckade konceptet med en Superfinal är kvar när rallycrossen nu sätter planerna för kommande års SM-serie. Serien får även värdefullt tillskott av Supercar Lites, som blir en del av hela säsongens SM-tävlingar 2021.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2020 14:00

Tre dubbelhelger och en Superfinal. Det är vad som väntar kommande säsong.

- Finalhelgen vi körde förr året var verkligen en succé med kanonhäftiga fighter i direktsänd TV, det vill vi upprepa även nästa säsong, säger Magnus Krokström, Svensk Bilsports rallycrossutskott och fortsätter.
- Vi är i väldigt speciella tider just nu, men vi planerar att vi ska köra tävlingar i norradelen av landet och i Mellansverige, men exakt var och när vet vi inte nu, säger Krokström.

Den kommande säsongen fortsätter även samarbetet med RX Promotion som driver RallyX
- Vi har världens bästa förare i Rallycross och vi har en bredd från Folkrace, via nationella klasser till de värsta bilarna och det är viktigt att vi fortsätter att bygga vidare på det arvet och utveckla oss ännu mer, både i bra arrangemang, men även med jämna och bra klasser, säger Jan-Erik Steen RX Promotion.

Nytt för 2021 är att klassen med den fyrhjulsdrivna enhetsbilen Supercar Lites kommer köra i SM-seriens samtliga tävlingar. Något som är efterlängtat bland förarna.

- Jag har pratat med många förare i klassen som är sugna på att köra mer och med Supercar Lites i SM kan vi tillmötesgå det och det känns bra. De får mer bilkörning och arrangörerna och SM-serien får ett större startfält, säger Jan-Erik Steen RX Promotion.

SM-året i Rallycross kommer avgöras med tre dubbeltävlingar och en Superfinal och just nu pågår arbetet med de sista detaljerna exakt när och var tävlingarna ska köras något som kommer presenteras när allt är klart.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png