Hoppa till sidans innehåll

Trefaldige världsmästaren redo att försvara guldet i nytt team

22 JUN 2021 12:05
Johan Kristoffersson är den ende förare som vunnit tre VM-guld i rallycross. Säsongen 2021 är kommer han för att försvara guldet från ifjol och han gör det i ett nytt team och i ny bil.
  • Skapad: 22 JUN 2021 12:05

Kristoffersson har tre guld med VW, ett bilmärke han varit troget i rallycrossen. Men när det stora tyska bilmärket valde att kliva av från motorsportsatsningen och det visade sig att Johan Kristoffersson och hans team inte kom åt den bil de skulle vilja använda för en ny satsning såg chanserna till deltagande i årets VM små ut.

Kommentaren från huvudpersonen själv har varit, ”jag stänger inga dörrar”. Nu står det klart att han tar klivet rätt in i den uppslagna dörren som leder in till Team EKS JC, när Kristoffersson kommer till start i en Audi.

- Om vi inte kan vinna över honom så får vi fånga in honom i vårt stall, så enkelt är det. Jag tror att alla som följt rallycrossen ser att han har unika egenskaper som förare, så för mig är det perfekt för oss i EKS JC och vår satsning 2021, säger Mattias Ekström, teamchef för EKS JC.

Kristoffersson som har 24 segrar på 61 starter i VM har varit och testat den nya bilen.
- För det första så är jag väldigt tacksam för att jag kan komma till start i årets VM och att göra det med ett nytt team blir en spännande utmaning för mig. EKS JC vet hur man vinner titlar och efter våra första testdagar såg vi att vi kan lära av varandra för att utveckla oss. Joel Christoffersson och hans team är väldigt passionerade och motiverade för att vi ska nå målet med att försvara mitt VM-guld och tillsammans med Enzo Ide vinna teammästerskapet.

VM 2021 startar 23-24 juli i Spanien.
- Vi förväntar oss inget annat än att vi kommer behöva slåss hårt, men vi är redo och längtar till första start i den nya bilen, avslutar Johan Kristoffersson.

Mer information om VM i rallycross på, https://www.fiaworldrallycross.com/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg