Hoppa till sidans innehåll

Tre förare gör upp om STCC-titeln 2020

08 OKT 2020 12:02
Tre förare från tre bilmärken kommer att göra upp om STCC TCR Scandinavia-titeln under helgens final på Ring Knutstorp där 80 poäng står på spel.
  • Skapad: 08 OKT 2020 12:02

Bara 17 poäng skiljer mellan mästerskapsledande Audi-föraren Tobias Brink, Volkswagen-föraren Rob Huff och Cupra-föraren Robert Dahlgren.

– Helgen på Mantorp Park var en av de bästa jag någonsin haft och jag tar med mig den känslan till finalen. Vi har goda förutsättningar, men det kommer att bli sjukt tufft. Nu är det all in som gäller, säger Tobias Brink, som leder på 153 poäng.

– Jag är närmare ledningen nu än vad jag var inför Mantorp. Vi vet att Knutstorp definitivt är en bana som passar oss bra och jag ser fram emot att ta en stor titelfight till finalen, säger Rob Huff, som är tvåa på 139 poäng.

– Vi visste att Mantorp skulle vara damage control och vi gjorde så bra vi kunde där. Vi ligger lite bakom i poängen, men vi har testat på Knutstorp och jag vet att vi är snabba i såväl torrt som blött där. Vi har en riktigt bra bil och siktet är inställt på totalsegern, säger Robert Dahlgren, som är trea på 136 poäng.

Brink Motorsport-föraren Tobias Brink dominerade tävlingen på Mantorp Park med två segrar och en femteplats. Men framgången kommer med ett pris i form av 60 kilos kompensationsvikt.

Båda huvudkonkurrenterna kommer att köra utan kompensationsvikt, en vikt som baseras på kvalresultaten under föregående tävlingar.

– Det kommer självklart att bli tufft med 60 kilo på Knutstorp när konkurrenterna är så lätta. Men vi vet att vi ändå har en väldigt bra bil i år och ett starkt team. Vi kommer inte att ge någon något gratis, säger Tobias Brink.

– Bra jobbat av Brink att skaffa sig 60 kilo, det kommer inte att hjälpa honom direkt, säger Rob Huff med ett skratt.

Men trion i täten är inte ensamma om att ha en möjlighet att ta titeln. Totalt har sex förare en teoretisk chans att ta hem titeln då Hannes Morin, som skrev historia på Mantorp, Oliver Söderström och Emil Persson ligger inom de maximala 80 poängen som står på spel.

I teammästerskapet är det ännu jämnare där Brink Motorsport leder med 14 poängs marginal över Lestrup Racing Team och 50 poäng över PWR Racing. Här finns det maximalt 138 poäng att slåss om.

Juniormästerskapskampen står mellan Hannes Morin och Oliver Söderström. Brink Motorsport-föraren leder med 39 poängs marginal inför Knutstorp.

– Vår målsättning i år från början var att ta hem samtliga tre titlar. Jag har ett bra utgångsläge inför finalen vad gäller juniortiteln och mitt mål är självklart att ta hem den. Men det går inte att slappna av på något sätt, Oliver är snabb och det kan svänga fort, säger Hannes Morin.

Som vanligt är det långt från bara förarna i mästerskapstoppen som kan utmana om segrarna i helgen.

Senast STCC TCR Scandinavia tävlade på Ring Knutstorp stod Mikaela Åhlin-Kottulinsky överst på pallen som segrare och PWR Racing-föraren hade en stark tävling på Mantorp Park förra helgen med två pallplatser.

Kågered Racing-trion med Emil Persson, Andreas Ahlberg och Mikael Karlsson lär blanda sig i tätstriden, likaså Honda Racing Sweden-föraren Mattias Andersson som tog en pallplats förra året på Knutstorp.

Finalhelgen inleds på fredag med tester och kval, följt av tre tävlingar på lördag med start 10:35.

Årets sista STCC TCR Scandinavia-helg körs publikfri på grund av den rådande pandemin, men samtliga tre tävlingar kommer att sändas LIVE på STCC+.

Köp ditt racepass på STCC+ till halva priset idag, endast 125 kronor: plus.stcc.se

Mer information på, www.stcc.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg