Hoppa till sidans innehåll

Tre ledamöter ställer inte upp för omval vid kommande förbundsmöte

22 JAN 2021 08:55
Tre nya ledamöter kommer att ansluta styrelsen i april när Svenska Bilsportförbundet genomför sitt förbundsmöte. Det står klart sedan tre sittande ledamöter väljer att inte ställa upp för omval.
  • Skapad: 22 JAN 2021 08:55

Det är Urban Wahlberg som arbetat i styrelsen i sex år samt Karin Leandersson och Per-Gunnar (Peggen) Andersson som båda varit verksamma i fyra år som informerat valberedningen att de inte är aktuella för ett omval vid förbundsmötet den 18 april. Beslutet kommer i en turbulent tid för den svenska bilsportrörelsen.

- Vid förbundsmötet i september framförde man från den framröstade nya styrelsen ett villkor om att vi skulle sitta kvar för att överföra kunskap till den nya styrelsen. Något vi sa ja till. Nu har vi snart fullföljt det vi lovade på förra förbundsmötet, säger Urban Wahlberg. 

Under den senaste tiden har även flera styrelsemedlemmar blivit grovt påhoppade i sociala medier. Uttalanden utan fakta och som oftast handlat om person och inte sakfrågor.

- Det är verkligen olyckligt att det arbetsklimatet nu finns runt styrelsen och det arbete som görs. Det gynnar inte vår rörelse inför framtiden när det slutas föra samtal och diskussioner och jag kan bara hoppas att den här nivån och tonaliteten inte används till våra övriga ideella inom bilsporten, säger Karin Leandersson.

Det kommande förbundsmötet för Svenska Bilsportförbundet kommer hållas den 18 april där tre nya styrelsemedlemmar ska röstas in av delegaterna,

- Vi har meddelat valberedningen det beslut vi bestämt oss för och vill med det ge valberedningen lite extra tid att sondera i vår rörelse för tänkbara nya styrelsemedlemmar, avslutar Per-Gunnar Andersson. 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg