Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskar i hetluften när rally-VM reser till Italien

08 OKT 2020 07:35
I helgen avgörs sjätte deltävlingen i Rally-VM på den italienska ön Sardinien, där tre stycken svenska landslagsförare kommer till start.
  • Skapad: 08 OKT 2020 07:35

I WRC2 så leder Pontus Tidemand mästerskapet efter seger senast i Turkiet. Tidemand som ska försöka försvara VM-ledningen, kör för första gången på Sardinien.

– Det känns förstås jättebra, säger Pontus. Vi visar att vi är att räkna med och att vi vill vara med i fighten. Men mästerskapet är långtifrån avgjort. Jag körde rekognosering här på Sardinien en gång för några år sen men jag har aldrig tidigare tävlat här. Kanske att det sätter oss i ett underläge jämfört med våra största konkurrenter, men vi ska göra allt vi kan för att ge dem en match och siktar på att plocka poäng.

Oliver Solberg är tillbaka i fabriksteamet Skoda Motorsport för första gången sedan Rally Sweden i februari. Han kör i WRC3-klassen där han tog sin första VM-seger för en månad sedan i Estland.

– Jag ser fram emot att köra för Skoda igen. Efter Rally Sweden kände jag att vi hade mer att komma med tillsammans. Vi var trotts allt nära en pallplats men en punktering på det senaste specialsträckan satte stopp för det. Jag är väldigt taggad inför helgens tävling och jag sikta på en topplacering igen, säger Oliver Solberg.

Tom Kristensson jagar viktiga poäng i kampen om guldet i JWRC. Tävlingen på Sardinien är den näst sista för året, där Tom ligger trea i VM-tabellen tillsammans med kartläsaren Joakim Sjöberg.

– Det är i stort sett samma sträckor som vi körde förra året här, och vi vet att vägen ser lite annorlunda ut, framför allt på de sämre och lösare sträckorna, när vi kommer efter WRC-bilarna i tävlingen. Det är inte alltid man kan ta det spår man tänkt efter reccen, utan får anpassa sig till hur det ser när vi kommer, säger Tom.

Tävlingen inleds på torsdagen med shakedown innan första sträckan startar på lördag morgon. Totalt 16 sträckor ska köras innan målgång på söndag eftermiddag.

Mer information på, www.wrc.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg