Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Banks

Tre svenskar på griden när WTCR har premiär

04 APR 2019 13:45
Till helgen startar WTCR, den internationella banracingserien och den gör det med tre svenskar i fältet. En av dem är dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson.
  • Skapad: 04 APR 2019 13:45


Thed Björk som 2017 körde hem VM i seriens föregångare WTCC får se sig som en av favoriterna i startfältet när han i år rullar ut i en av Cyan racings bilar. 
- Känslan efter alla tester och framsteg som gjorts under vintern är bra, säger Thed Björk. 

Med i årets startfält finns även STCC-trean från 2018, Daniel Haglöf. 
- Jag ser fram emot att återigen köra internationellt och triggas verkligen av att få chansen att tävla mot några av världens bästa förare. Att dessutom göra det med teamet som jag och Poker byggt från grunden känns riktigt stort! Min teamkamrat Mikel är en riktigt lovande förare som ligger helt i linje med PWRs målsättning att stötta unga talanger i deras racingkarriärer. Jag tror att vi båda kommer att bjuda på både bra racing och resultat i årets mästerskap, säger Daniel Haglöf, förare och VD på PWR Racing.

Marocko och staden Marrakech är vad som gäller för WTCR i helgen där även dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson gör comeback på den internationella racingscenen i en VW tillsammans med Sebastian Loeb Racing. Kristoffersson som redan under årets början har kört hem ett SM-guld i rally. 
- Det är svårt att veta vad man kan förvänta sig i form av resultat när det är så mycket nytt. Men jag kommer att göra mitt bästa, lovar Kristoffersson, som kör en Volkswagen Golf GTI TCR, ganska lik den han vann STCC med gångna säsongen.
- Det är ingen större skillnad, men banorna däremot är annorlunda än i Sverige. En del riktigt stora breda, men också trånga stadsbanor.

Tio rundor ska avverkas i mästerskapet. Deltävlingen i Marrakech inleder. Därefter flyttar serien över till Europa för fem deltävlingar under april-juli. Avslutningen är förlagd till Asien, där de sista fyra rundorna körs under hösten med final i Malaysia 13-15 december.
En långt utdragen säsong alltså, och även tävlingshelgerna är omfattande, med tre race i varje deltävling.
- Man får anpassa sig och jobba på att hålla fokus. Det ska bli spännande att prova på det här konceptet.

WTCR startar till helgen i Marocko. Regerande mästare är Gabriele Tarquini. 

Mer information på www.fiawtcr.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link