Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chris Jones

Tuff dag för Felix Rosenqvist i GMR Grand Prix

06 JUL 2020 09:52
Felix Rosenqvist hade en dag att glömma när GMR Grand Prix, säsongens andra deltävling i NTT INDYCAR SERIES, avgjordes på Indianapolis Motor Speedways road course-slinga på lördagen.
  • Skapad: 06 JUL 2020 09:52

Rosenqvist tog IndyCar-karriärens första pole position på just Indianapolis Motor Speedway förra säsongen, men fick nöja sig med en niondeplats i kvalet till årets upplaga och tappade sedan ytterligare mark ner till P15 under ett stökigt förstavarv.

Därefter fortsatte det att gå troll i Rosenqvists ambitioner. Chip Ganassi Racing-föraren avancerade förvisso till en position i topp tio knappt halvvägs genom loppet, men när halvsvensken Oliver Askew sedan kraschade sin Arrow McLaren SP-bil och tvingade ut säkerhetsbilen föll korten helt fel för Rosenqvists del.

Ett olyckligt timat depåstopp, precis i samband med Askews incident, innebar att Rosenqvist tappade nästan ett helt varv och förlorade kontakten med huvudklungan när omstarten gick.

Rosenqvist föll till en placering utanför topp 20, och spenderade sedan den sista halvan av racet i ett hopplöst läge utan rimlig möjlighet till större avancemang. Han tog till slut målflagg på 15:e plats efter en fartmässigt trots allt stark avslutning.

- Det här var helt enkelt inget bra race, säger Felix Rosenqvist. Man har sådana ibland, när allting mer eller mindre går fel. Det började stökigt redan på det första varvet och jag tappade en hel del placeringar, och vi hade inte riktigt farten för att hämta hem det under den första stinten. Sedan hade vi problem i ett av depåstoppen, fick motorstopp där, och tappade i praktiken ett varv bakom säkerhetsbilen. Det kändes som att ingenting gick vår väg idag.    

Loppet i Indianapolis vanns av Chip Ganassi Racing-kollegan Scott Dixon, som därmed tagit hem båda de två inledande racen den här säsongen. 

- Bilen är bra och farten finns där, framför allt i racetrim, fortsätter Felix Rosenqvist. Nu ska vi sätta oss ner och se över det här loppet, vad vi gjorde fel, och se till att vara tillbaka i toppen där vi hör hemma. Lyckligtvis får vi många chanser till revansch de närmaste veckorna, så det är bara att glömma det här och gå vidare.    

Felix Rosenqvist och NTT INDYCAR SERIES är tillbaka på banan redan nästa helg (11-12 juli), då två stycken race är inplanerade på Road America-banan i Elkhart Lake, Wisconsin.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg