Hoppa till sidans innehåll

Tuff kamp om guldet väntar i VM

30 AUG 2019 08:03
Det är tre deltävlingar kvar att köra i rallycrossens VM-serie och inför helgens tävling i Frankrike skiljer det bara fem poäng mellan ledande Kevin Hansen till tvåan Andreas Bakkerud.
  • Skapad: 30 AUG 2019 08:03

Tre år i rad har världsmästaren i rallycross varit svensk. 2016 var det Mattias Ekström som blev historisk som första svensk att vinna VM i rallycross. De två efterföljande åren tog Johan Kristoffersson hand om guldet. Länge har det under årets serie sett ut som en brödrakamp om det fjärde raka svenska guldet, då det har varit bröderna Kevin och Timmy Hansen i topp av tabellen. Kevin är fortsatt högst upp inför helgens deltävling i franska Loheac. En tävling som brukar locka till sig över 70 000 fans.
Men bakom Kevin Hansen är det nu Andreas Bakkerud som har närmast sig.

Bakkerud som segrade senast i Kanada körde där till sig många viktiga poäng under en helg där båda Hansenbröderna hade det betydligt tuffare. Nu skiljer det bara fem poäng mellan Bakkerud och Kevin Hansen. Trea och nio poäng bakom norrmannen är det nu Timmy Hansen som är den som jagar.

Timmy Hansen som vann VM-tävlingen i Frankrike 2015 är efter Kanada där han tappade andra platsen nu i stort behov av en lyckad helg.
- Det var en väldigt tuff helg i Kanada. Det kändes lite som i premiären där jag också missade semifinalen på ett sätt som låg utanför min påverkan. Men det är racing och jag kommer fortsätta kämpa hårt så som vi gjort hela den här säsongen, sa Timmy Hansen efter tävlingen i Kanada.

Mellan Kanada och helgens tävling i Frankrike har Hansenbröderna passat på att tävla i USA där Timmy var trea i Nitro World Games som Kevin i år vann. Till helgen blir Kevin ett jagat byte och närmast bakom är segraren från Kanada, Andreas Bakkerud.
- Vi har varit så nära flera gånger tidigare, men i Kanada lyckades allt stämma och jag har inte gett upp kampen om VM-guldet, säger Andreas Bakkerud.

Kevin Hansen etta i tabellen, Timmy Hansen trea och Anton Marklund åtta. Det är förutsättningarna för de svenska förarna inför den åttonde rundan av VM i rallycross.

Mer information på, https://www.fiaworldrallycross.com/

 

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png