Hoppa till sidans innehåll

Tuff start på dubbelhelgen av SM i Rallycross

18 JUN 2022 19:58
En lång natt väntar många team efter den första deltävlingen av SM i rallycross. Redan i morgon väntar seriens andra deltävling. Och det finns bilar att skruva på. Men inte för Oskar Hellström.
  • Skapad: 18 JUN 2022 19:58


Oskar Hellström är regerande juniormästare och hade inför start ett visst favorittryck på sina axlar. Men det tycktes inte bekomma junioren som kör för Strängnäs AMS. I kvalrundorna gjorde han rent hus när han var snabbast i alla tre omgångar.

– Vi trodde inte på vinst i fjol. Inför i säsongen har jag tränat mycket och hållit i gång och känner att det nog ska gå bra. Det har gått bra i tävlingarna vi kört innan, men vi är jämna i klassen och det är kul, så det är bara hålla ner plattan i mattan. Målet är att vinna guldet, sa Oskar Hellström efter andra kvalrundan. Och resan mot guldet har nu börjat. Efter en tuff fight med Alexander Jeppson kunde Oskar Hellström till sist säkra årets första seger.

Oskar hellstrom fore Jeppsson SM final rc jun prem 22.jpg

– Det blev tufft, jag har kört så det knakar. Allt har fungerat riktigt bra och bilen går kanon. Så jag är nöjd, kommenterade Hellström segern efter tävlingen.I 2400 saknas fjolårsvinnaren Jim Jansson. Den lediga platsen som bästa förare i 2400 var något som Rasmus Olsson tagit sikte på. Han samlade flest poäng efter det att samtliga kval var körda och fick med det pole position i sin semifinal. Där blev det dock lite motgång. Olsson föll som ett sänke när alla ville hitta sin plats i fältet i första sväng efter en inte helt perfekt start. Efter ett slitrace av Karlskronaföraren lyckades han knipa tredjeplatsen i heatet precis före Daniel Wall i sista sväng. Det gjorde att Olsson fick åka final där det blev en tredjeplats bakom Robin Starö.

isrealelsson före berglund prem sm rc 22.jpg

Segern i premiären av 2400-klassen plockade Andreas Israelsson till sig. Efter en lite halvstrulig dag var han först över mållinjen i finalen.

– Ja, det var en del småstrul idag, så det här känns skönt. Vi kämpade med inställningarna i början av dagen, men sen fick vi till det och sen började starterna sitta och det är grymt skönt. Det var på tiden att det ville sig idag. Jag har krigat länge för det här, sa Israelsson efter målgång.

Filip Martinsson efter krasch prem sm rc 22.jpg


Förra året var det 2150-bil i juniorklassen. I år har Filip Martinsson tagit klivet upp till 2150-seniorerna. Redan från start visade han att han vill vara med och slåss om guldet i klassen. Han vann samtliga kval och sen sin semifinal. Han tog starten i finalen. Men sen tog det stopp.

– Jag slog på mig en punktering, konstaterade Martinsson efter finalen.

Men det var på varvet efter punkteringen på väg upp mot velodromen som han och Kim Andersson gick i varandra och Martinsson gick mot vallen och rullade bilen.

– Jag är minns inte exakt vad som hände mer än att jag rullade. Jag är lite öm men nu hoppas vi på att få bilen klar till i morgon. Det är vad vi arbetar för och hoppas klara. Det är många som vill hjälpa till i alla fall, sa Filip Martinsson efter tävlingen.

Anton Eriksson Therus vinner prem SM rc 22.jpg

Segern i 2150 plockade Anton Eriksson Therus från Team Westom hem. Eriksson Therus som var i ledning när finalen rödflaggades efter Martinssons rullning.

– Det var skönt att det gick vägen. Det blev lite tråkigt med rödflaggen när jag var i ledning så det var skönt att det löste sig. Det har varit mycket upp och ner idag. Jag slog sönder framvagnen på förmiddagen, tjuvstartade och hade två jokervarv i kval tre som jag ändå vann. Så det känns verkligen skönt med en seger, sa Anton Eriksson Therus efter målgången av finalen i 2150.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg