Hoppa till sidans innehåll

Två svenska tjejer utbildas i FIA genom Girls On Track

13 MAR 2019 12:37
Av 27 tjejer på plats för finalen av Girls On Track, internationella förbundets projekt för att få in fler tjejer i bilsporten, gick två svenskor vidare och belönas med The Girls On Tracks utbildningsprogram.
  • Skapad: 13 MAR 2019 12:37

Tre svenska tjejer fanns på plats bland de totalt 27 tjejerna från åtta olika nationer som tagit sig till finaldagarna vid Le Mans klassiska anläggning i Frankrike, Anna Glaerum, Emma Löfqvist och Maja Hallén Fellenius. Samtliga tre presterade bra och två av dem, Anna och Maja placerade sig topp sex och kommer vid tre tillfällen at få delta i det utbildningsprogram som FIA genom Girls On Track har satt samman.   

Satsning på att få in fler tjejer in i bilsporten från internationella förbundet FIA med projektet Girls on Track föll väl ut för Sverige.

- Det känns helt otroligt, jag var så nervös innan och det går inte ens att beskriva med ord. Jag är helt överlycklig och det är helt fantastiskt, sa Anna Glaerum när det stod klart att hon var en av de sex som får gå utbildningsprogrammet. 
En hel del olika övningar stod på programmet under dagarna i Frankrike och med till tjejerna som coach och stöd var förutom förbundskapten Johan Rothlind även Mikaela Åhlin Kottulinsky.

- Det har varit några intensiva dagar med en rad olika utmaningar för tjejerna. Dem har verkligen visat att ingenting är omöjligt och att Sverige verkligen har en framtid inom kartingen. Det har även varit fantastiskt att ha med Mikaela Åhlin-Kottulinsky som har varit en enorm tillgång för tjejerna och har verkligen bidragit som coach från första dag. Förutom att Anna och Maja tar sig hela vägen till topp sex, är det extra kul att Emma nu har bestämt sig för att börja köra kart, vilket var kärnan av projektet. Det är med stor spänning vi kommer följa alla tre som  har en ljus framtid framför sig vad dem än tar sig an, säger Johan Rothlind.

Maja Hallén Fellenius har redan kommit en bit in i kartingkarriären och ser det här som nästa steg.

- Jag blir bara jätteglad. Jag kan inte beskriva med ord, det var bara världens härligaste känsla och lättnad på samma gång. Att få komma till en bana som Le Mans är bara få som kan drömma om. Jag är jätteglad att få vara här och ha gjort det här.

Nu väntar tre utbildningstillfällen för tjejerna. I vilka länder och när är ännu inte bestämt.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link