Hoppa till sidans innehåll

Två svensks tjejer i startgroparna mot F1 i FIA:s nya satsning

26 JUN 2020 09:31
FIA:s satsning Girls on Track tar nu med projektet Rising Stars nästa steg mot att få fram fler kvinnliga racingstjärnor. Över 70 nomineringar har inkommit till projektets shoot out. 20 har gått vidare. Två av dem är från Sverige.
  • Skapad: 26 JUN 2020 09:31

Shoot outen sker i Frankrike i oktober, därifrån kvalar 12 personer vidare till training camp 1. Senare i år fortsätter ett ännu inte angivet antal förare till training camp2. Klart är att det tillslut är fyra förare som går vidare till uttagningsprocessen som görs tillsammans med Ferraris F1 team. För den som klarar sig hela vägen finns en styrning i Formel 4 och med det en rejäl chans vidare i karriären. 

Rising Stars-projektet är framplockat av FIA för att få fram fler kvinnliga förare och hitta de bästa 12- till 16-åringarna för att hjälpa dessa till en professionell karriär inom motorsport. Över 70 nomineringar kom in till FIA från olika delar av de 145 länder som finns med inom det internationella förbundet. 20 förare har nu gått vidare efter uttagningsprocessen där Sverige har med två i form av 14-åriga Astrid Almlöf och 12-åriga Milla Sjöstrand som nu båda laddar för Shoot outen i oktober.
- Det är stort, häftigt, säger Astrid Almlöf och möjligheten och får medhåll av sin svenska kartingkollega.
- Jaaa, så kul! Det är ju min dröm att köra för Ferrari, som jag hejat på sen jag var liten! Det kommer bli jätteroligt att åka till Frankrike och köra mot alla andra. Jag ska göra allt jag kan för att visa att de ska välja mig till att gå vidare, kommenterade Milla Sjöstrand när hon fick beskedet att hon kommit vidare och är klar för en resa till Frankrike.Närmast väntar nu lite pre-camp för tjejerna inför avresan till Frankrike.
- Riktigt roligt att vi ha fått med två tjejer till den här chansen. Det kommer bli en upplevelse för dem, så som det är för alla som få vara med om något liknande. Men konkurrensen är stentuff så vi planerar att ha lite samlingar med dem för att hjälpa till med förberedelserna på hemmaplan innan det blir skarpt läge, säger Pier Steffansson, Svensk Bilsports förbundskapten och fortsätter.
- Det brukar bli flera olika moment under en shoot out och inte bara körning. Vi har en del förare som varit med om liknande situationer och kommer ta hjälp av dem en del i förberedelserna för Milla och Astrid, avslutar Pier Steffansson.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg