Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Två virtuella SM väntar i höst

21 JUN 2021 07:03
Den virtuella bilsporten fortsätter att växa. Tidigare i år kördes SM i virtuellt rally powered by Tillsammans för fler bakom ratten. I höst väntar två nya mästerskap. Båda mästerskapen livesänds på sbfplay.se
  • Uppdaterad: 21 JUN 2021 07:03

Först ut med start i början av september är SM Virtuell Racing Formel by Hankook. Hankook som förra året klev in som partner till Svensk Bilsport och i det samarbetet blev titelsponsor till det virtuella SM:et i rally kliver i år in, som en del i sitt samarbete med Svensk Bilsport, i virtuellt SM i racing med formel bil. Ett mästerskap som kommer köras med förkval och fyra deltävlingar där den som samlat flest poäng vinner mästerskapet. SM Virtuell Racing Formel by Hankook kommer även innehålla ett teammästerskap för tvåbilsteam som kör Formel 3-bilar på Hankookdäck.


- Vi ser att livesänd sport ökar, så även inom den virtuella världen och det känns verkligen roligt att Hankook vill fortsätta på det som de påbörjade förra året och nu växla upp ytterligare i samarbetet med ett livesänt SM med SM Virtuell Racing Formel by Hankook, säger Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.SM Virtuell Racing Formel by Hankook kör första tävlingen tisdag 7 september, kvalkörningen börjar redan torsdag 2 september. Finalen körs den 28 september.

Lagom till det att formelbilarna tagit målflagg startar under sista helgen i oktober SM Virtuell Racing by Porsche. Ett mästerskap som efter ett första lyckat år nu fortsätter i samarbetet med Porsche. Konceptet kommer vara lite omarbetat där bland annat de tio första i varje deltävling blir direktkvalificerade till nästa tävling. Nytt blir även att förarna kan kvala in genom att prestera bra i Svenska Eracingligans GT3 tävlingar under hösten.

- Riktigt roligt att vi nu kan fortsätta bygga vidare på det samarbete som vi påbörjade förra året med Porsche och livesända race. Det ser jag fram emot. Sen blir det intressant att se hur förarna behärskar de olika biltyperna med Formelbil i ett mästerskap och Porschen i det andra, säger Niklas Falk, utskottet för virtuell bilsport.


En stor nyhet blir det för SM Virtuell Racing by Porsche. En fysisk final.

- Det här är något som vi började prata om redan förra året tillsammans med Porsche. Sen har världen varit som den varit med coronapandemin, men nu ser vi att det börjar öppna upp och kommer möjligheten att finns, så som vi tror nu, när vi närmar oss finalen i december så kommer den genomförs med förarna fysiskt på plats i var sin rigg. Det är vad vi och Porsche arbetar för nu, avslutar Jörgen Ekwall.

SM Virtuell Racing by Porsche kör sin första tävling tisdag 2 november. Kvalkörningen börjar 28 oktober. Det går även att kvala in genom Svenska Eracingligan. Finalen körs 4 december med samtliga finalister fysiskt på plats.

Samtliga tävlingar kommer livesändas på www.sbfplay.se Mer information om tävlingsupplägg och vilka tävlingsbanor det ska köras på kommer presenteras senare. Även prisbordet för de båda mästerskapen kommer presenteras senare.

Allt körs i iRacing


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg