Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad – Segrande Oliver Solberg diskad

03 JUL 2022 19:42
Det skulle körts VM-premiär för de nya el-bilarna i högsta VM-klassen. Men den är framflyttad. Men med det fyllde startfältet på ordentligt i EM.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2022 19:42

Andreas Bakkerud, Oliver Solberg och Johan Kristoffersson var några som valde att gästa EM-serien när andra deltävlingen skulle avgöras i Höljes. Premiären i Ungern vann Anton Marklund. Och Anton Marklund visade direkt att han bir svårslagen i årets EM. När samtliga kval var körda var det Marklund som samlat flest poäng. Tätt följd av Oliver Solberg och Johan Kristoffersson. Samtliga tog sig vidare från sina semi-finaler. Kristoffersson och Solberg med vinst, men kvalledaren Marklund som tvåa bakom Bakkerud efter en punktering.

– Ja, jag lyckades samla på mig den någonstans med några varv kvar. Så nu får vi se hur det går att startat på yttern i finalen, kommenterade Marklund efter semifinalen.

Och Marklund var bra med i starten, men det var ändå Oliver Solberg som kunde knipa åt sig ledningen. Johan Kristoffersson tog sin joker tidigt och när väl Solberg tog sin gick de båda ihop. Kristoffersson tvingades bryta. Medan Oliver Solberg kunde dryga ut sitt försprång ner till Anton Marklund och vinna EM-deltävlingen i Höljes.

– Det känns obeskrivligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Ett tack till familjen och till pappa som varit med i helgen kring bilen. Det här har jag väntat på länge. Det var länge sedan någon seger. Och nu är mitt självförtroende på topp igen, sa Oliver Solberg efter finalen. Solberg som har VM-tävlingen i Rally som nästa stopp i kalendern.

Men senare kom det för Solberg så tråkiga beskedet att han är diskades och att segern istället går till tvåan Anton Marklund. Anledningen är att bilen vägde för mycket.

– Man kom fram till att det inte gav någon fördel i tävlingen, men regler och regler och tyvärr är vi diskvalificerade. Det är första gången jag diskas för att väga för mycket, skriver Olive Solberg på sin Instagram och fortsätter:

– Det är förstås en enorm besvikelse, men vi fortsätter försöka och håller oss positiva.


Med en första plats och rikligt med poäng samlat är Anton Marklund fortsatt i topp i den totala EM-tabellen.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg