Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering Corona – samlingar med över 50 personer förbjuds

27 MAR 2020 15:00
Under eftermiddagen fredag 27 mars höll Sveriges statsminister Stefan Löfven ännu en presskonferens i ämnet Corona med nya direktiv. Samlingar med över 50 personer förbjuds. Något som även påverkar Svensk Bilsports verksamhet.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 15:00

- För oss betyder det här att all verksamhet inom Svensk Bilsport måste förhålla sig till de nya rekommendationerna. Vare sig det är tävlingar, träning, utbildningar eller annan aktivitet. Det gäller all verksamhet, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport.

För Svensk Bilsportförbundet väntar ett kommande Förbundsmöte på att genomföras sista helgen i april. Att det inte går att genomföra mötet fysiskt står helt klart med dagens nya direktiv från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

- När det gäller Förbundsmötet kommer styrelsen ha ett möte kring just den frågan om när, var och hur det ska genomföras, där får vi återkomma med mer information. Det viktigaste nu är att alla verkligen tar till sig och efterföljer de nya direktiv som har kommunicerats idag, avslutar Anna Nordkvist.

Det var på dagens presskonferens som statsministern informerade om de nya direktiven. Stefan Löfven meddelade också bland annat följande:

Folkhälsomyndigheten kommer att komma med mer detaljerade riktlinjer om hur man bör leva sitt liv.

Beslutet om att man förbjuder sammankomster med fler än 50 personer träder i kraft nu på söndag.

Den som bryter mot reglerna om allmänna sammankomster kan bestraffas med böter eller med fängelse i upp till sex månader.

I praktiken är det de alla allmänna tillställningar där ordningslagen gäller som kommer att påverkas. Men man hoppas från Folkhälsomyndighetens sida att beslutet får en normativ effekt och innebär att människor även begränsar privata tillställningar.

Formellt påverkas alltså till exempel inte gym och restauranger.

Polisen kan förhindra eller stoppa sammankomster som bryter mot reglerna. Hittills har polisen dock inte behövt göra det.


- På mycket kort tid har många förändrat vårt sätt att leva och det har vi gjort av respekt för våra medmänniskor och inte minst för att ge sjukvården en chans att klara av detta. Den som i det här läget bryter mot regler tar på sig ett mycket tungt ansvar, enligt statsministern.  Insikten om krisens allvar måste delas av alla, sa Statsminister Stefan Löfven.

Följ utvecklingen och de senaste direktiven från Folkhälsomyndigheten här, https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg