Hoppa till sidans innehåll

Världsmästaren Kristoffersson till EM-start i Höljes

13 JUN 2022 08:06
Fyrfaldige världsmästaren i Rallycross, Johan Kristoffersson kommer till start i EM-tävlingen i Höljes första helgen i juli.
  • Skapad: 13 JUN 2022 08:06

- Höljes i juli, det vill man inte gärna missa. Det överträffar det mesta, intygar Johan Kristoffersson.

I väntan på VM-premiären med nya elbilarna på Nürburgring sista helgen i juli tar den fyrfaldige världsmästaren alla chanser han kan för att slipa på formen. Hittills har det blivit två helger i RallyX, i just Höljes och i finska Kouvola. Tre segrar på fyra tävlingar är ett bra facit.

I RallyX-tävlingen i Höljes blev det dessutom dubbelseger - ett imponerande resultat med teamets närmare tio år gamla Volkswagen Polo GTI Supercar KMS.

- Vi tar lärdom av allt vi lärt oss och utnyttjar det till max. Jag har pressat både mekaniker och leverantörer hårt i jakten på det perfekta, att få ut allt av materialet. Resultatet av det jobbet har hittills varit riktigt bra, berättar Johan Kristoffersson.

Efter en sådan säsongsinledning är han redo att ta kampen med ett starkt startfält i EM på en av världens mest klassiska banor. Där han bland annat ställs mot tidigare VM-föraren Andreas Bakkerud, tidigare Europamästaren Anton Marklund och gästande Oliver Solberg för att nämna några ur det stjärntäta startfältet.

- Det ska bli en kul utmaning och perfekt uppladdning inför VM-serien, kommenterar Johan Kristoffersson konkurrensen.


Parallellt med förberedelserna inför Höljes pågår bygget av de nya bilarna inför VM. Det är bråda dagar i KMS-verkstaden.

- Vi jobbar på allt vi kan. Det är hektiska, men spännande tider, intygar teamchef Tommy Kristoffersson, som trots hård arbetsbelastning tycker att de här tävlingshelgerna är viktiga, även om det inte är med de nya bilarna. 
- Det är mycket som ska trimmas in när det gäller utrustning och samarbete. Det handlar också mycket om att få en bra känsla i teamet, en social gemenskap. Tävlar man mycket blir man bra på att tävla. Vinner man mycket blir man bra på att vinna.

Vid sidan om Johan Kristoffersson i depåtältet kommer Gustav Bergström att få kliva in i teamets andra Volkswagen Polo Supercar. Unga talangen Bergström debuterade i värstingklassen med en tävling just i Höljes för en knapp månad sedan. I Kouvola körde han båda racen och nu blir det alltså en ny chans att bygga erfarenhet.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg