Hoppa till sidans innehåll

Var redo när säsongen väl startar

07 APR 2020 08:06
Bilsporten och idrottsrörelsen i stort står precis som så mycket annat still. Ingen vet när det kommer igång. Men för att inte fördröja den ännu längre är det viktigt att vara redo med alla handlingar och licenser när väl starten går.
  • Skapad: 07 APR 2020 08:06

- Jag har full förståelse att våra medlemmar är avvaktande när ingen vet när nästa tävling kommer köras och då många i samhället måste prioritera helt andra saker än sin idrott och hobby. Men en dag har viruskurvorna planat ut och det kommer bedrivas verksamhet med tävlingar igen och därför vill vi påminna om att se över så att allt är på plats då. Risken finns annars att det kan det komma att bli ett för hårt tryck på några avdelningar när alla plötsligt behöver sina licenser och olika godkännanden, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

Det som Svensk Bilsport främst vill lyfta fram några områden som kan komma att bli tungt belastat när verksamheten börjar igen.

Licenser
Glöm inte att kontrollera dina licenser nu under den lugnare perioden, var väl förbered när tävlingsverksamheten kommer igång. Passa på att kontrollera med din klubbar så att medlemskapet verkligen är ok. Det behövs för att kunna lösa ut licensen.  Handläggningstiden på licensavdelningen är 14 dagar, men kan komma att behöva förlängas om belastning blir för stor när säsongen startar, var därför ute i extra god tid.

Fordon
Alla funktioner som hanterar vagnböcker, årsmärken och homologeringsintyg fungerar som vanlig. Det gör även Transportstyrelsens beslutande avdelning för intyg om Rallybilar.

Dock vet vi att vi just nu befinner oss i en speciell situation där även myndigheter är tungt belastade och prioriterar utifrån samhällsnyttan. Därav kan längre svarstider bli förekommande och är något som Svensk Bilsport inte kan råda över.

Tävlingar
Det kan bli svårt för alla tillståndsgivare att hinna med allt när vår verksamhet väl drar igång igen.

Arrangörer som ser en möjlighet att flytta sina planerade event uppmanas att kontakta sin tillståndsgivare för att förhoppningsvis nå en lösning i den mån detta går.

Banor
För de som har banor som behöver ombesiktas i år rekommenderas att dessa i god tid tar kontakt med banbesiktaren för ny besiktning eller om möjligt förlängning av befintlig banlicens giltighet.

Om säsongen snabbt drar igång och banlicensen är på väg att gå ut kan det bli tidsnöd att få till en ombesiktning om alla samtidigt vill ha hjälp.

Miljöcertifieringar
För de som har en miljöcertifiering som är på väg att gå ut rekommenderas att dessa i god tid tar kontakt med sitt distrikts miljörådgivare för ny certifiering eller om möjligt förlängning av befintlig certifierings giltighet.

 

 

 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg