Hoppa till sidans innehåll

Västerås redo för premiären av SM i crosskart

16 MAJ 2019 10:07
Två spännande dagar är att vänta på Västerås Motorstadion i helgen då crosskart har SM-premiär. Totalt är 153 förare anmälda.
  • Skapad: 16 MAJ 2019 10:07

De sju klasserna är samma som förra året, men det har skett en hel del förändringar vad gäller förare. Vimmerbys Oskar Andersson har till exempel tagit klivet från stentuffa 125 cc, där han tog brons förra året, upp till tyngsta klassen Xtreme. Debuterade med seger i Svenska Cupen och Sprintcupen i Arboga.
– Det var långt över förväntan, så nu gäller det att hålla kvar det här, sa Oscar då och reste till NEZ i Riga för att köra in som bäste svensk på en femteplats.

Nu är det SM och ännu hårdare motstånd. Regerande mästaren Viktor Andersson, Bollnäs kommer liksom bröderna Agerheim, landslagsföraren Charlie och Marcus. Haningeduon slutade trea respektive fyra förra året i Xtreme. Lägg därtill ytterligare 40 förare med höga ambitioner och förväntningar, inte minst landslagets Tommie Svärd, Finnskoga.

Den enda klass där det känns säkert att utropa Årjängs Per Björnson och Kopparbergs Markus Andersson till favoriter är 650 cc. De hade en oerhörd kamp sinsemellan förra året och en repris är att vänta. Om inte Arbogas Alexander Lundgren blandar sig i spelet nu när motorn går som den ska, eller Haninges Robin Tietjens (även han medlem i landslaget) som går från 125 till 650 och var trea i Arboga. 
Förra året var Sebastian Enholm överlägsen i 125 cc, nu debuterar han i Xtreme. Synnerligen god fart visade istället landslagsföraren Algot Hammarqvist i 125cc, då Åtvidabergsföraren tog hem en enkel seger i Svenska Cupens premiär. Dagen efter, i Sprintcupen, vann Patrik Hallberg. Även Haningeföraren tillhör Svenska Bilsportförbundets juniorlandslag i crosskart. 

Status av svenskt mästerskap i crosskart har klasserna 125 cc (JSM), 250 cc, 650 cc och Xtreme. Övriga klasser till start är Mini, 85 cc och 40+ Cup.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link