Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsstöd  Idrott för äldre

09 OKT 2020 09:38
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. På den här sidan får du reda på mer om stödet och ansökan.
  • Skapad: 09 OKT 2020 09:38

Riksidrottsförbundet har beviljats särskilda medel under två år för att ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+).

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor. 

Utifrån det nya stödet som Riksidrottsförbundet nu lanserat har även Svensk Bilsport påbörjat ett projekt inom ramen för Riksidrottsförbundets satsning mot äldre genom specialidrottsförbunden.

- Det stämmer, vi är just nu i startblocken för att skicka ut en enkät till den målgrupp som Riksidrottsförbundets projekt riktar sig mot. Målet är att, efter insamlad fakta från både utövare och funktionärer samt förtroendevalda, se över hur vi inom bilsporten bäst ska utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet genom medverkan och engagemang inom idrotten, säger Lars Jonsson, Svensk Bilsports projektledare för Idrott för äldre och tillägger.

- Det här är ett stort riksomfattande projekt för hela idrottsrörelsen och vi arbetar i nära samarbete med Riksidrottsförbundet och andra specialidrottsförbund och där tror jag att vi kommer se att vi i stort inom idrotten kan komma att ha stor nytta av att arbeta över sportgränserna för att kunna lyckas ännu bättre i det här projektet. Det finns så mycket kompetens och engagemang bland den här målgruppen som vi inom idrotten missar. Det måste vi ändra och istället ta till vara på, avslutar Jonsson.

Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar. Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020.

Här hittar du regelverk för stödet

Här hittar du mer information om stödet

Vilka kan söka?
Idrottsföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, idrottsverksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens idrottsaktiviteter under samma tidsperiod. Föreningen måste också vara medlem i ett specialidrottsförbund som är anslutet till Riksidrottsförbundet.

Hur går ansökan till?
Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. Om du är inloggad i IdrottOnline på din förening (och har rätt roll i föreningen) så hittar du fliken Idrottsmedel i menyn längst upp på sidan. Klicka sedan på fliken till Idrottsmedel till vänster, välj ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre“ och klicka på ”ansök”.

Utförligare beskrivning av hur ansökan går till

Hur mycket stöd kan en förening få?
Alla föreningar som lämnar fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet får ett grundstöd på 3 000 kronor. Stödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts.

Det är svårt att förutsäga hur många föreningar som kommer söka, och därmed hur långt den totala summan på 24 miljoner kronor kommer räcka. Riksidrottsförbundet räknar med att en del av summan kommer att bli över efter att grundstödet betalats ut. Återstående medel planeras då att fördelas till samma föreningar, baserat på de uppgifter föreningen anger i ansökan.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg