Hoppa till sidans innehåll

Vinst i Spanien för Bäckman

12 OKT 2020 08:18
Andreas Bäckman fick under helgen kliva upp överst på prispallen efter att ha varit först över mållinjen i TCR-Europes andra race för helgen.
  • Skapad: 12 OKT 2020 08:18

Helgens tävling kördes på F1-banan i Barcelona. En bana som landslagsföraren Bäckman har ett gott öga till. Och ett år efter sin första seger i TCR-Europé kom nu årets första vinst. Bäckman som stod i pole position fick till en bra start och var först i fältet redan in i första sväng. Därefter var det ingen som lyckades ta sig förbi svensken.

- Det var svårt då jag var i ledning hela racet och jag är inte helt van vind att vid att föra fältet. Mot slutet började däcken ha gjort sitt och jag var orolig för att jag skulle få en punktering på sista varvet då banan var väldig tuff mot, framförallt, framdäcken, säger Anderas Bäckman efter racet.

Vinsten i Spanien visar att Andreas Bäckman verkligen är tillbaka efter den olycksaliga helgen i Belgien i mitten av september som resulterade i två tuffa krascher.

- Efter smällen på Zolder är jag glad att vara tillbaka i bilen igen och jag har ingen smärta kvar när jag kör, förklarar Bäckman.

Nu återstår två tävlingar av årets serie, först på Spa i Belgien och därefter finalhelg på Jarma, norr om Madrid i Spanien.
- Vi har haft en tuff första halva av säsongen så att nu få komma tillbaka och vinna var viktigt både för teamet och mig personligen, avslutar Andreas Bäckman.

Andres syster och teamkollega, Jessica Bäckman, startade som tvåa i racet, och såg länge ut att kunna sluta på pallen bakom sin bror. Men tyvärr fick hon problem och föll tillbaka i fältet.


Mer information på, https://europe.tcr-series.com/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg