Hoppa till sidans innehåll

VM-festen säkrad i fem år till

25 OKT 2018 10:30
Idag stod det klart att den svenska deltävlingen av VM-serien i rallycross i Höljes får fortsatt förtroende av promotorn IMG. Ett avtal på fem nya år är säkrat.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 10:30

 VM-tävlingen i Höljes kommer under 2019 var en av tolv deltävlingar i serien, en serie där nya banor som byggs på F1-anläggnigar finns med i rallycrosskalendern. Belgiska Spa kliver nästa år in som en ny tävling och Engelska Silverstone hade premiär under årets serie. 

I serien finns även ett antal tävlingar på klassiska rallycrossbanor. En av dem är Höljes.  
- Det här är naturligtvis fantastiskt för oss inom svensk bilsport. Att ha klart med fem nya år i en av bilsportens mest växande serier är mycket positivt. Inte bara för föreningen som får arbetsro och kan planera på sikt utan även för hela Svensk Bilsport och jag skulle även vilja säga svensk idrott. Det är också riktigt roligt att vi i Sverige har en VM-tävling här i en sportgren som vi är ledande i med svenska världsmästare de tre senaste åren och med Johan Kristoffersson som nyligen tog hem sin andra raka VM-titel. Att kunna bjuda den svenska bilsportpubliken på det, känns riktigt bra, säger Lars Pettersson, Svenska Bilsportförbundets ordförande.

VM-banan i Höljes är en av seriens längsta banor och den står väldigt högt i kurs hos förarna. Nu kommer de få tävla på den i minst fem år till. Och under de åren väntar även elektrifieringens intåg i sporten där det är beslutat att VM i rallycross ska ha el-bilar med 2021.
- Det känns bra att avtalet är klart så vi kan gå vidare och arbeta långsiktigt säger Morgan Östlund, General Manager för VM-tävlingen i Höljes. Magkänslan har varit att IMG vill ha med oss som arrangörer och vi har haft en bra dialog runt avtalet. Oron för alternativa arrangörer kan vi nu lägga åt sidan vilket känns skönt.


VM i Höljes är mer än bara en bilsporttävling. Det är en idrottsupplevelse och folkfest i ett där världens bästa förare står på startplattan. Rallycrosstävlingen i Höljes har vuxit år från år. Senaste tävlingen i somras hade upp mot 55 000 besökare på plats som upplevde både rallycrossen och den stora festivalliknande folkfesten som är under tävlingshelgen i juli.

- Jag är väldigt stolt över vår organisation i Finnskoga, de gör att fantastiskt arbete och det är tack vare dem som vi stolt kan meddela detta. Deras arbete imponerar och de har lyckats med att locka mer folk varje år och med det nya publikrekord. Även om VM-helgen i Höljes för de allra flesta är en lång skön helg så arbetar föreningen hårt med evenemanget under hela året och utan föreningen och det stora antalet funktionärer som finns med skulle detta inte vara möjligt, säger Anna Nordkvist, Svenska Bilsportsförbundets VD

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link