Hoppa till sidans innehåll

VM-förare klar för RallyX Nordic

07 FEB 2019 15:16
Robin Larsson är klar för RallyX Nordic. VM-föraren från 2018 kommer köra en av JC Racetekniks Audibilar i både RallyX Nordic och EM-serien. Som teamkollega får han Mats Öhman.
  • Skapad: 07 FEB 2019 15:16

Med två Audi S1 från Mattias Ekströms team EKS gör teamet en satsning på både EM och RallyX Nordic.
- Det kommer bli ett spännande år för JC Raceteknik med både nya Audi-bilar och två starka förare. Vi hade både med- och motgångar i fjol, men nu är hela teamet riktigt laddade för en stark säsong. Mats har vi samarbetat med i flera år, så det ska bli kul att kunna fokusera på ett bra resultat tillsammans med honom i RallyX Nordic. Robin är helt ny för teamet, även om han är ett välkänt ansikte i depån. Vi ser fram emot att börja jobba med honom och kommer helt klart kämpa för ett toppresultat i både Euro RX och RallyX Nordic, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Robin Larsson som under fjolårssäsongen körde VM-serien i Olsberg MSE teamet och som tidigare kört VM i privat regi med en seger i VM-deltävlingen i Argentina 2015 som ett bevis på att Svenljungasonen kan leverera på högsta nivå, kör i år i två serier.
-
Det kommer bli jäkligt kul att tävla för JC Raceteknik i år. Jag har haft några tyngre år i VM som gjort att jag tappat lite av den där känslan och glädjen för rallycross. I år siktar jag på att få tillbaka gnistan. Målet kommer vara att slåss om segern i både Euro RX och RallyX Nordic, det tror jag vi har kapaciteten till trots tufft motstånd, säger Larsson och fortsätter.
- Att ha Mats som teamkompis och kunna dela information med honom kommer vara en motivation för mig. När man ser hur han kör på banan med sina förutsättningar… det är grymt imponerande och får nästan oss andra att se lite dåliga ut. Han är en väldigt bra förare och jag tror vi kommer bli ett starkt team. Dessutom är Joel en gammal polare till mig så att tävla i hans team, lite mer på hemmaplan, är såklart speciellt. JC Raceteknik är ett bra team med duktiga mekaniker och konkurrenskraftiga bilar.

- Det här kommer bli ett riktigt toppenteam. Planen är först och främst att komma in i bilen och se hur den fungerar innan jag sätter upp mål. Samtidigt är jag en tävlingsmänniska, så fungerar allt som det ska kommer jag sikta på att slåss längst upp. Redan nu har vi börjat anpassa bilen till mig, och vi jobbar också på att utveckla det ännu mer. Det är bra bilar vi har, så resultaten kommer inte sitta i materialet utan i det som finns mellan ratt och ryggstöd, säger Mats Öhman.

Även EM-föraren från ifjol, Philip Gehrman är klar för RallyX Nordic i en ex-World RX Volkswagen Polo GTi Supercar.

Premiär för teamets nya förare blir 17 maj när RallyX Nordic inleds på svenska VM-banan i Höljes.

Mer information om RallyX Nordic på, www.rallyx.se


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link