Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martincich Lorenzo

VM-seger för Solberg

07 SEP 2020 09:55
När VM i rally gjorde nystart i helgen var det i Estland. Och det var något som passade den talangfulle Oliver Solberg som körde hem karriärens första WRC-seger när han vann WRC3-klassen.
  • Skapad: 07 SEP 2020 09:55

I helgen var VM-serien i rally igång igen efter ett långt uppehåll. I en omkullkastad kalender var det Estland som klev in som värd för första gången som VM-arrangör.

Att köra på hemmaplan var något som passade den regerande världsmästaren Ott Tänak, Estenländaren, som bröt VM-premiären i Monaco och slutade tvåa i de två efterföljande deltävlingarna, övertog ledningen på den tredje sträckan och släppte den sedan aldrig.

De blågula färgerna dök upp i både WRC-2 och WRC-3 genom Pontus Tidemand och Oliver Solberg. Och det var Oliver Solberg som den här gången satte de stora avtrycken i rallyvärlden när han inte bara vann sin klass, WRC-3 överlägset utan även körde i mål på en nionde plats i tävlingen efter att ha varit den totalt snabbaste R5-bilen. Med det tog han även karriärens första WRC-poäng.

- Fantastiskt! Det var tuffa sträckor och jag kunde knappt svänga i slutet så då körde jag långsamt och försiktigt. Det var en väldigt tuff helg med olika förhållanden hela tiden. Men det var riktigt roligt och jag njöt hela tiden, sade Oliver Solberg i den officiella segerintervjun.

För Pontus Tidemand i WRC-2 blev det en pallplats när han placerade sig som trea efter samtliga körda sträckor. Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth tog med tredjeplatsen i WRC2-klassen viktiga poäng för mästerskapet. Paret som hade planen att attackera hårt sista tävlingsdagen fick i stället uppleva att bilen tappade turbotrycket.

- Pallen är alltid huvudmålet och den här gången kändes det mörkt. Samtidigt vet man att man aldrig ska ge upp utan kämpa på, för vad som helst kan hända och det är inte över förrän mållinjen passerats. Det var trist att inte kunna pusha på som vi ville idag men jag får ändå vara nöjd med tävlingen, sa Pontus Tidemand efter tävlingen.

Mer om Rally-VM på www.wrc.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg