Hoppa till sidans innehåll

VM-vinnarna klara för 2020

10 MAR 2020 20:17
VM-guld och VM-brons i rallycross och med det seger i teammästerskapet. Det var facit för bröderna Hansen och teamet förra året. Nu är det klart att det blir ett VM även 2020.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2020 20:17

För fjärde året i rad säkrade Timmy Hansen i november ett nytt VM-guld till Sverige. Götenesonen blev med det den tredje svensken att vinna VM i rallycross och han gjorde det i seriens sista heat. Men det är historia nu när en ny säsong knackar på. Redan VM-klara svenskar är Anton Marklund och Robin Larsson. Med de båda bröderna Timmy och Kevin Hansen är det nu fyra svenskar som kommer ta upp kampen när slaget om den sjunde VM-serien som startar i april.

- Det är klart att det känns skönt att det nu är klart. Och jag känner mig redo för säsongen. Årets team ser lite annorlunda ut, men jag är mycket nöjd med de vi har knutit till oss, säger regerande världsmästaren Timmy Hansen och fortsätter.
- Jag var nöjd med bilen redan förra året och kommer inte behöva lära känna den nu utan är redo direkt.

Timmy Hansen som nådde sina drömmars mål föra året med att bli världsmästare i rallycross kommer nu vara den som alla vill slå. Men världsmästaren är redo.
- Jag är riktigt motiverad och kommer kunna gå in i serien mer avslappnad, det blir till min fördel, men jag kommer köra allt jag kan och njuta av det och det är då det brukar gå som snabbast, säger Timmy Hansen.

Bakom i VM-serien förra året jagade lillebror Kevin Hansen som tog en deltävlingsserger i premiären.
- Jag blev lite förvånad förra året att jag var så högt upp. Nu har jag haft vintern på mig att reflektera och analysera det och jag vet också vad jag behöver förbättra och jag är redo för 2020. Vi har arbetat hårt på små detaljer och jag tror att vi blir ännu mer konkurrenskraftiga det här året, avslutar Kevin Hansen.

Mer info om VM i rallycross på www.fiaworldrallycross.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg