Hoppa till sidans innehåll

Wildcard från SM i karting till nya mästerskapet i el-kart

22 FEB 2022 08:22
Säsongen 2022 blir året då premiären av SM i el-kart körs. Redan är intresset stort och nu är det klart att förare som kör SM i karting kan tilldelas Wildcard till historiens första SM i el-kart. 
  • Skapad: 22 FEB 2022 08:22

Den 28 augusti avgörs SM i el-kart på GTR Motorpark i Eskilstuna. Totalt kommer 36 förare att finnas på plats. Planen är att ha 18 juniorer och 18 seniorer till start. Redan nu är intresset stort för att köra det nya mästerskapet.

- Det har verkligen varit ett bra gensvar från förarna i landet. I seniorklassen har vi redan fullt med intresseanmälningar och i juniorklassen fylls det på. Något som jag tycker visar att vi i Kartingsverige är på rätt väg när vi nu provar att köra elen som ett mästerskap, säger Thomas Johansson som kommer fungera som promotor för årets SM i el-kart. 

För två förare kommer SM i el-kart bli en förlängning på mästerskapstävlandet. En senior och en junior från SM-finalen som körs i Kalmar 6-7/8 kommer få wildcards att köra SM i el-kart. 

- Att två förare från vårt vanliga SM får chansen att köra ytterligare ett SM, fast då i en el-kart är en tilltalande nyhet. Det är kartar vi kör och tävlar i och att vi med det här upplägget kan erbjuda den här möjligheten mellan vår traditionella karting och det nya mästerskapet är något som vi i utskottet ser väldigt positivt på, säger Jo Anna Axelsson, ordförande i kartingutskottet. 

Med premiären av SM i el-kart tar sporten ett stort steg i riktningen mot den utveckling som nu syns inom flera sportgrenar och stora mästerskap. Med ny utveckling följer ett nytt reglemente för mästerskapet. 

- Enkelt och överskådligt utan några konstigheter är det som vi tillsammans har arbetat för i dialogen kring det nya regelverket, avslutar Axelsson. 

Anmälan öppnar i mitten av mars i samband med att den officiella inbjudan publiceras.
Mottagare är
 This is a mailto link


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg