Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Ytterligare tre regioner inför lokala allmänna råd

04 NOV 2020 07:27
Fortsatt ökad smittspridning och ett mycket allvarligt läge innebär att skärpta lokala allmänna råd nu även införs i Örebro, Halland och Jönköping. Skärpta restriktioner gäller till och med den 24 november.
  • Skapad: 04 NOV 2020 07:27

Samtliga tre regioner går också tillbaka till en begränsning på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, för idrottsrörelsen gäller detta även för publikantal, fram till och med den 24 november.

– Det är oroande att smittan fortsätter spridas i samhället. Idrottsrörelsen måste återigen göra allt vi kan för att bidra. Jag är väl medveten om vilken stress och arbetsbelastning det innebär för föreningar, ledare och förbund. Jag vet att ni kämpar för att bibehålla så mycket verksamhet som möjligt inom restriktionerna men också skjuta upp och ställa in och självklart den ständigt närvarande oron för föreningens ekonomi, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

I dessa tre regioner gäller – utöver de sedan tidigare grundläggande allmänna råden – att var och en som vistas i regionen eller i regiondelen bör:

  • avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar,
  • om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

För idrottsrörelsen i dessa regioner gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, och inte professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå).

Lokala allmänna råd gäller sedan tidigare i Uppsala, Skåne, Östergötland, Stockholm och Västra Götaland. Totalt med Örebro, Halland och Jönköping har 8 av Sveriges 21 regioner nu infört skärpta lokala allmänna råd.

– Signalerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten är tydliga. Det är allvarligt och vi måste alla hjälpas åt. Ju bättre vi klarar att följa lokala och grundläggande allmänna råd desto större möjlighet att vi kan återuppta idrottsverksamhet successivt igen. Idrottsrörelsen är en viktig medspelare för fysisk och psykisk hälsa, säger Björn Eriksson.

Mer om beslutet som gäller Örebro, Halland och Jönköping

Lokala allmänna råd region för region

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg