Hoppa till sidans innehåll

16-årige Eric Nilsson klar för Memphis Racing och V8 Thunder Cars

29 JAN 2020 13:49
  • Skapad: 29 JAN 2020 13:49

Den 16-årige Eric Nilsson från Broby, norr om Kristianstad, blir en av de yngsta förarna någonsin att köra V8 Thunder Cars. Eric kommer att köra en Chevrolet Camaro för Memphis Racing och i höst kommer han att få köra final på tyska Hockenheim tillsammans med NASCAR Whelen Super Series. 

– Det blir riktigt häftigt, säger Eric. Jag och pappa har haft NASCAR i sikte ganska länge, det är bra racing, många hästar och det låter bra – V8 Thunder Cars blir ett väldigt bra steg på vägen dit

– Det här ska bli fruktansvärt roligt, vi hade inte riktigt planerat för det redan, fortsätter Eric. Men det känns jättekul nu när vi har fått ihop det. Vi har varit intresserade länge, och det är en häftig klass.

Eric och hans pappa Peter som är med och hjälper till, kommer att få bra stöd i teamet. Crew chief blir rutinerade Joakim Alsin som har skruvat till guld för både Mattias Lindberg och Alexander Graff i klassen.

– Det känns bra att han honom med som ansvarig för bilen. Han har den erfarenhet som behövs för oss som är nya, säger Eric.

Som 14-åring vann Eric Renault Clio Cup och gick sedan över till DS3 Cup där han har kört i två säsonger. Nu går han alltså från framhjulsdrivna fyrcylindriga bilar till bakhjulsdrivet, åtta cylindrar och 450 hästar under huven.

– Det kommer att bli en utmaning, men när jag testade i höstas kändes bilen väldigt go att köra och jag tror att jag kommer att komma underfund med den.Med lite träning så kommer det att gå fint.

Som det ser ut i kalendern nu ,så är det dags för Erics debut den den 6-7 juni  när första-loppet körs på Kymiring i Finland


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info