Hoppa till sidans innehåll

Trippelseger till Philip Victorsson i Falkenberg

10 JUL 2022 15:53
  • Skapad: 10 JUL 2022 15:53

 

Det klassiska Västkustloppet i Falkenberg kördes i helgen. Formula Nordic var en av klasserna som var med. Norrmannen Benjamin Fuglesang var snabbast i kvalet, men det var först på sista varvet som han satte den snabbaste tiden! Philip Victorsson var tvåa, men han hade en bättre andratid, vilket innebar att de båda förarna skulle få starta först i var sitt race. Jonathan Engström kom femma och fick därför starta först i det tredje racet.

 

Fuglesang och Victorsson gick sida vid sida ned för startrakan. Victorsson hade ytterspåret och han var lite mera bestämd in i första kurvan där han tog ledningen före Fuglesang. Victorsson skapade sig en lucka på några sekunder redan på första varvet. Fuglesang behövde några kurvor för att få upp farten, men då var det redan försent. Han lyckades plocka in några meter på Victorsson, men kom aldrig tillräckligt nära för att attackera. Victorsson vann det första racet före Fuglesang, Linus Granfors och Engström. Emma Wigroth tvingades bryta.

 

Wigroth fick tyvärr ett tekniskt fel på sin bil och kom därför inte till start i det andra racet. Victorsson tog ledningen från pole och bevakade sin ledning ända till målet. Han vann före Fuglesang, Granfors och Engström.

 

Engström tog ledningen från pole i det tredje racet. Han ledde i några varv, men blev upphunnen av Victorsson som enkelt tog över ledningen. Engström fick en ganska lugn resa mot målet på sin andraplats för bakom honom fick vi se helgens mest sevärda kamp om tredjeplatsen. Det var Granfors som hela tiden blev attackerad av Fuglesang. Det var en mycket ren kamp där båda förarna visade stor respekt för varandra. Fuglesang kom långt upp på sidan av Granfors, som lämnade plats, men i slutänden var det hela tiden Granfors som gick segrande ur varje duell. Dessutom plockade de in mycket tid på Engström mot slutet och hade racet pågått några varv till hade det kunnat bli riktigt spännande! Victorsson vann till sist före Engström, Granfors, Fuglesang och Wigroth, som hela tiden låg tätt bakom och bevakade fighten från första parkett.

 

I JSM-tabellen har Victorsson tagit en ordentlig ledning på 183 poäng efter fem raka segrar i årets mästerskap! Granfors är tvåa på 81, Fuglesang trea på 76, Engström fyra på 75 och Wigroth femma på 12.

Nästa tävlings körs i Anderstorp i början av augusti.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg