Hoppa till sidans innehåll

Alfred Nilsson klar för historiskt race, debuterar i 24H Barcelona

18 AUG 2022 08:22
  • Skapad: 18 AUG 2022 08:22

Alfred Nilsson, 20, fortsätter att klättra på karriärstegen inom racingen. Helgen den 8-12 september tar han sig an sin största utmaning i racing karriären genom att få starta i Barcelona 24H, ett race över 24 timmar vilket oftast kännetecknas av hög värme och tuff körning.

Sitsen hos Danska Poulsen Motorsport i en BMW M4 GT3 kommer efter Alfreds imponerande start på årets italienska GT3 säsong ihop med BMW Team Italia.

Att få köra ett 24 timmars lopp har alltid varit en dröm för mig. Detta är helt klart en av mina största utmaningar, inte likt något annat jag gjort hittills och jag känner mig helt redo att debutera i ett av de stora 24 timmars loppen, 24H Barcelona på Circuit de Barcelona-Catalunya.


Till vardags tävlar Alfred tillsammans med BMW Team Italia och BMW Motorsport i den italienska GT3 serien. Med hälften av racen kvar att köra i de italienska mästerskapen hoppar Nilsson nu på ett parallellt spår med danska Poulsen Motorsport, med sikte på pallplats och givetvis guld i Barcelona. 

Poulsen Motorsport kommer till start i huvudklassen med en av de nya BMW M4 GT3 bilarna, identisk med den bil Alfred tävlar med för BMW Team Italia under 2022. 24H Barcelona är en deltävling i FIA mästerskapet 24H Series, arrangerat av arrangören Creventic. Med tävlingar i både Asien och Europa lockar den prestigefyllda serien förare och team från hela världen.  

Teamet gjorde under föregående vecka de första testerna med Alfred och bilen i Tyskland, på Motorsport Arena Oschersleben. 

- Testerna i Tyskland gick som planerat för oss och vi känner oss redo inför det stora uthållighetsprovet i Barcelona, fortsätter Nilsson. Det är mitt första 24 timmars lopp och jag antar utmaningen med stor respekt. Det är ett extremt långt lopp som i vanlig ordning kommer att avgöras under sista timmen. Tills dess gäller det att hålla oss borta från problem och ge oss själva bästa möjliga förutsättningar för att vara med och fightas pallplatserna och förhoppningsvis första plasten.  


Tävlingen i Barcelona karaktäriseras av ett varmt klimat med temperaturer som sällan understiger 25 grader. Detta i kombination med nattkörning är ytterligare en faktor som påverkar förarna och tvingas sätta dom i hårdträning inför en sådan tävling. 

- Jag vet hur viktigt det är med träning och rätt näring inför en vanlig tävlingshelg nere i Italien, och jag kan förmodligen inte riktigt föreställa mig hur viktigt det är under ett sådant långt race i Barcelona i september. Jag känner mig säker på mina förberedelser och jag har bra hjälp och support med både kost, vätska och träning. Något som kommer bli en nyckelfaktor för att förhoppningsvis nå ett bra resultat, söndagen den 11e september när målflaggan viftas. 

 

Alfred och hans tre förarkollegor, Poulsen, Poulsen och Nygaard har startnummer #14. Totalt kommer 65 bilar till start, fördelade över fyra olika klasser. Upplagan av 24H Barcelona inleds redan under onsdagen den 7:e september, med träning fram tills fredagens kval. Därefter startar racet på lördagen klockan 14.00, och målflaggas 24 timmar senare.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg