Hoppa till sidans innehåll

Bäddat för finaldrama för Henric Skoog

10 SEP 2018 14:32
  • Skapad: 10 SEP 2018 14:32

Henric Skoog kommer att gå in i Porsche Carrera Cup Deutschland-finalen på Hockenheim om två veckor mitt i en stenhård kamp om topp fem i förarmästerskapet.
 
Skoog övertog femteplatsen i sammandraget vid helgens tävlingar på Sachsenring, och bär med sig ett övertag på ynka en poäng över Luxemburgs Dylan Pereira till de avslutande två racen senare i månaden.
 
Skoog hölls tillbaka av ett misslyckat kval under Sachsenring-helgen, men lyckades rädda värdefulla poäng genom tionde respektive 13:e plats i de två heat som kördes på den snabba banan utanför Chemnitz.
 
De övriga förarna runt strecket i topp fem-bataljen hade också de en motigare helg, och Skoog kunde alltså trots de för hans del modesta resultaten förbättra sin position i mästerskapet (från sexa till femma). 
 
Skoog gör i år sin andra säsong i det tyska Carrera Cup-mästerskapet och har hela tiden haft siktet inställt på just topp fem.
 
- Det här var en tuff helg i sig, men sett till sammandraget blev det ändå lyckligtvis ganska bra, säger Henric Skoog. Jag gjorde inte jobbet i kvalet här, vilket stör mig något enormt, och jag måste vara självkritisk där. Det blev en rejäl uppförsbacke i racen och det är väldigt svårt att köra om på Sachsenring, men jag fick i alla fall med mig ett gäng viktiga poäng. Det blir en spännande final och jag ser verkligen fram emot den! 
 
Henric Skoog kommer att vara hårt ansatt i finaluppgörandet, jagad av hela sex förare som alla är inom realistiskt slagläge i topp fem-fighten.
 
Finalen på Hockenheim äger rum den 21-23 september.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link