Hoppa till sidans innehåll

Efter SSRC finalen – hur gick det?

25 OKT 2022 11:36
  • Skapad: 25 OKT 2022 11:36

 

I lördags var det så dags för slutspelet, finalen, i 2022 års Sydsvenska Rallycup. Efter sex tävlingar hade nu de fyrtio främsta poängplockarna plus Ungdomsgänget i SSRC getts möjligheten att köra finalen. Dessutom var de främsta i Sydsvenska Mästerskapet och Sprintcupen inbjudna. Basen var Hovmantorp utanför Växjö och två sträckor skulle köras två gånger. Därefter väntade prisutdelningsfest på Folkets Hus med nästan 200 gäster.

 

I 4WD var ju grundtipset med tanke på årets säsong Mattis Olsson/Timmy Berntsson, Älmhult. Tyvärr lämnade övriga kvalificerade återbud så kampen i finalen uteblev. Robin Adolfsson/ Tobias Pettersson Wäxjö som körde i Lucky Looser klassen ledde med en knapp sekund inför sista sträckan men Mattis trampade lite hårdare på pedalen till höger och lite mindre på den i mitten och kunde köra ifrån tillräckligt mycket för att vinna tvekampen.

 

I Ungdomsklassen tog Wille och Magnus Gad, Lessebo, ännu en seger och blev med sin sluttid också bästa standardbil. Skall bli mycket spännande att följa ekipaget in i framtiden. Johan och Per-Ola Pettersson, Skillingaryd blev tvåa och Emil Degerman, Robin Falén, Älmhult trea.

 

I prognosen för Grupp E var det högtryck för Jesper Larsson Odenmalm och Gustav Lindfors, Kristianstad men det var istället C-föraren Arlövs Linus Larsson/Johan Nilsson som bestämde takten. Tre sträcksegrar ledde fram till segern före spurtande B-förare Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm med Jesper som trea. Det är första gången en C-förare vinner en finalklass!!

 

Henrik och Ida Kevin, Hörby var helt obarmhärtiga i klassen för enhjulsdrivna Volvobilar. Efter en hel del mekaniskt strul kunde segermarginalen skrivas till 3,6 sekunder före Emil Friman/Tom Törngren, Vetlanda. Utmanarna, Christofrarna Zeijlon och Svensson, Skillingaryd, blev trädkramare med lycklig utgång redan efter en kilmoter på SS 1. Trea C-föraren Rasmus Bengtsson/Torbjörn Ivarsson, Älmhult. Emil Friman och Tom Törngren hade lite av storslam denna dag då de också fick priser för segrar i SSM och Sprintcupen. Tom fick också ta emot specialpriset till årets kartläsare för sin insats tillsammans med Emil.

 

Ovissheten om vem som skulle vinna 2WD raderade Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby ut redan på SS 1 och sedan var de i princip helt ohotade även om segermarinalen till tvåorna Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn bara blev knappt fyra sekunder. Det var väldigt tydligt denna dag att de två sträckorna hade olika karaktär. SS1/4 passade en framhjulsdriven Toyota medan SS2/4 var en Volvoväg och eftersom 1/3 var lite längre så gav det en fördel till Victor. David Pettersson/Isa Kolmbäck, Asarum blev trea ytterligare nio sekunder bakom. Bäste B-förare blev Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, Hässleholm på sjätte plats.

 

I tävlingen ingick också en klass för de som inte lyckats kvalificera sig till finalen. Bästa av dessa lyckliga förlorare blev Robin Adolfsson/Tobias Pettersson, Wäxjö bland de trimmade  bilarna och Karljohan Ingesson/Björn Johnsson bland standardbilarna!!

 

Utöver priser och prischeckar till de bästa i finalen delades under kvällen också ut prispengar till de trettio främsta i Prispottslistan samt till de bäst placerade i Sydsvenska Mästerskapet och Sprintcupen. Drygt 250.000 kronor i prischeckar och kontanter bytte ägare denna kväll.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg