Hoppa till sidans innehåll

Emil Skärås första seger i GT Lights

22 MAJ 2019 13:43
  • Skapad: 22 MAJ 2019 13:43

Snart fyller han 21 år och en tidig födelsedagspresent blev det för landslagsföraren Emil Skärås då han debuterade i täckt bil. Seger i italienska GT Lights.

Planen var att västeråsaren skulle alternera mellan karting i värstingklassen KZ2 och Formel 4 i Sydostasien. I kartingen blev det seger i första EM-deltävlingen av två, och visserligen blev det vinst även i Malaysia, men direkt efter det valde Skärås att avbryta. 

Istället tog han steget över till toppteamet Antonelli Motorsport och en plats i italienska serien GT Lights, där han kör en Lamborghini Huracan Super Trofeo.
– Vi testade för en vecka sedan, så det har varit snabba ryck, och det tog ett tag innan jag blev van vid farten och kraften i bilen, säger Emil.

I fredags körde teamets tre förare två pass vardera på 30 minuter på banan i Misano.
– Mycket nytt att lära på kort tid! Nya människor, nytt team och ny bana, konstaterar Emil.
Lördagen var sedan vikt för ett 15 minuters långt kval för varje förare och Emil var först ut. För första gången på nya däck och genast satte han en riktigt, riktigt bra tid.
– Det fick jag mycket beröm för och det var riktigt kul!
När de andra två förarna kört sina kval hade teamet andra startposition i klassen GT Lights.

Söndag var raceday, då de tre förarna hade att köra så många varv som möjligt på tre timmar. På regn, ännu en ny erfarenhet för Skärås. Vilket gjorde att i början tappade han mark till konkurrenterna, men mot slutet av sitt första pass gjorde han sin första omkörning. Då gick teamet upp i ledning, för att sedan tappa igen. 
– Men vår tredjeförare lyckades göra ett megajobb, så två varv från målflagg var han ifatt och om! En riktig nagelbitare, konstaterar Emil.

Ändå är nästa riktigt stora höjdpunkt andra den EM-deltävlingen i karting. I mitten av juni ska Skärås göra allt för att bli Europamästare i KZ2.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info