Hoppa till sidans innehåll

Emil Skärås vann EM-premiären i Tyskland

07 MAJ 2019 13:47
  • Skapad: 07 MAJ 2019 13:47

Emil Skärås vann EM-premiären. När segern äntligen kom, var det på tyska Wackersdort och västeråsaren leder EM i KZ2 inför finalen i juni.

Farten har funnits där, men den riktiga fullträffen har uteblivit. Fram till nu. Till EM-premiären på tyska Wackersdorf med 78 elitförare i klassen KZ2. Då stämde det och västeråsen har sitt namn överst i tabellen och en ledning med sju poäng.
– Helt underbart och häftigt! Vi var väldigt snabba redan på den fria träningen, så det är klart att förhoppningarna fanns på en fin helg. Men marginalerna är så oändligt små och de har inte varit på min sida förut.

Wackersdorf och första deltävlingen av två i EM för KZ2 bjöd på regn under lördagen, och att köra på fuktig asfalt är något av Skärås specialité. Han lyckades vinna samtliga tre kvalrace i väta.
– I ett tjuvstartade jag dock, och blev nedflyttad till tredjeplats, erkänner Emil.
Då hade han innan, i det superviktiga tidskvalet, kört till sig en sjätte plats, vilket innebar att han stod i första startled i alla kvalrace. Summa summarum hade han två tredjeplatser och två segrar efter lördagen.
– En riktigt bra och god känsla inför finaldagen!

På söndagsmorgonen var det torrt när det femte och sista kvalracet kördes. Emil Skärås lyckades ändå vinna, och var i den totala sammanställningen tvåa. Vilket också blev hans startposition i finalen.
– Många tuffa race har jag kört under min karriär, och finalen var inget undantag. Tvärtom! Hela tiden hade jag två konkurrenter flåsandes i nacken!
Emil tog starten och inledde med att få några kartlängders lucka. Men konkurrenterna var snart ikapp, och två varv från mål gjorde Skärås ett litet, litet misstag och de bakom var ikapp helt och hållet.
– Jag fick ägna hela min uppmärksamhet åt att köra väldigt defensivt för att hålla de bakom mig, säger Emil.
Efter 26 varv på den 1190 meter långa banan norr om München kunde svensken koppla på det stora leendet.
– Så otroligt nöjd och nu är jag riktigt taggad på att försöka ta hem titeln!
Finalen körs i italienska Sarno i mitten av juni. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info