Hoppa till sidans innehåll

Enkel Bilsport: Infobrev 5 2019

12 MAR 2019 16:02
  • Skapad: 12 MAR 2019 16:02

Det händer så mycket nu inom familjen bilsport

UTH:
Lycksele MS kommer att köra en UTH tävling 23 mars.
Skellefteå MS kommer att arrangera en UTH tävling 24 mars.
Älvsbyns MS kommer att arrangera sin första UTH tävling 30 mars.
Umeå AK kommer att köra en UTH  tävling i Bussjö 30 mars.
Robertsfors MS kommer att arrangera en UTH tävling 6 april.

Vi har berättat om Norsjö MS som verkligen har startat upp med bravur från att ej ha haft verksamhet på sin bana under 16 år.

Under den gångna helgen så var det licenskurs med 21 nya förare, det har redan kommit förfrågan om en till kurs.

Norsjö MS kommer att gå in och subventionera licensavgiften för att få igång intresset bland ungdomar i samhället så dom väljer motorsporten. Nu råder febril aktivitet på deras anläggning.
Bra Jobbat Norsjö MS och deras eldsjälar.

Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma. SDC 5000 är i startgroparna och det byggs fler bilar så det blir ett större startfält kommande sommar.  Race4fun våra nya medlemmar inom SBF har även dom haft en licensutbildning för sina förare.

Drivers Open:
Har ej fått någon mer info från Västra angående deras funderingar att få till en cup i Drivers Open. När vi får veta mer kommer en uppdatering om detta.

Offroad:
Som tidigare skrivits så finns numera Offroad under utskottet Enkel Bilsport. Utskottet har varit i kontakt med flera grupperingar som vi ej har tagit hand om tidigare och frågat vad vi kan vara behjälpliga med.

Det kan nämnas att utskottet har knutit kontakt med en markägare som är villig att upplåta ett 88 hektar stort område där det finns ett flertal testbanor och lokaler för oss medlemmar inom SBF. Utskottet kommer att ha möte med representanter för markområdet, Drivers Paradise och kommunalrådet för att försöka få till även verksamhet i denna kommun med näringsliv och politikerna. Förhoppningsvis så kommer det mer i detta ämne.

Vidare så kan nämnas att vi har haft ett första bra möte med Heinz Liljedahl som brinner för sportgrenen Offroad tillsammans med sin fru Caroline af Ugglas. Förhoppningsvis så kommer det att bli fler möten så att vi kan få igång mer verksamhet för Offroad.

Kortfattat så råder det högtryck med att ordna banor och licenser till alla som visar intresse att hoppa på tåget för att få igång sina klubbar på enkelt men säkert vis.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link