Hoppa till sidans innehåll

Eriksson bildar par med tidigare mästare i ADAC GT Masters-avslutningen

12 SEP 2019 09:26
  • Skapad: 12 SEP 2019 09:26

Jimmy Eriksson kommer att ha en ny teamkamrat vid sin sida i säsongens två avslutande deltävlingar för ADAC GT Masters, när Jeroen Bleekemolen ersätts av Daniel Keilwitz - mästerskapets mest segerrike förare någonsin. 

Det har redan från början av säsongen stått klart att Bleekemolen på grund av kolliderande åtaganden i USA inte kan köra höstens två deltävlingar på Hockenheim och Sachsenring, och Zakspeed-teamet har därför sökt efter ett lämpligt alternativ bredvid Eriksson i bil #21.

Nu står det alltså klart att styrningen går till Daniel Keilwitz, 2013 års ADAC GT Masters-mästare och den mest vinstrike föraren i mästerskapets historia med hela 22 racesegrar. Keilwitz har tidigare huvudsakligen tävlat i Callaway Competition-teamets Corvette, men har även erfarenhet av den Mercedes-AMG GT3 han nu ska ratta hos Zakspeed - bland annat från 24-timmarsracet på Nürburgring.  

Keilwitz gör Eriksson sällskap i bil #21 med start i helgens sammandrabbning, alltså den näst sista för säsongen, på Hockenheim.

- Jag välkomnar förstås Daniel till teamet och ser fram emot att jobba med honom, säger Jimmy Eriksson. Han har vunnit fler race än någon annan i ADAC GT Masters och kommer säkert att bli en tillgång. Vi tog ett stort steg framåt i teamet senast på Nürburgring och jag är ganska säker på att jag hade kvalat in i toppen där om det inte varit för en oläglig rödflagg. Målet är att fortsätta på det spåret den här helgen. Dessutom brukar Hockenheim passa Mercedes-bilen ganska bra. Jag tror att vi har ett paket som kan räcka långt, men nyckeln blir att utnyttja det mer effektivt än vi har gjort hittills.

Helgens tävlingar följer det sedvanliga ADAC GT Masters-mönstret, med fri träning på fredag följt av två uppsättningar kval och race på lördag respektive söndag.

Alla säsongens race streamas live på adac.de/motorsport och youtube.com/adac


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info