Hoppa till sidans innehåll

Fantastiskt fint rally när SverigeSerien besökte Nora

14 JUN 2022 09:07
  • Skapad: 14 JUN 2022 09:07

Förväntningarna var på topp när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie intog Nora för att köra Noratrofén. Och alla höga förväntningar infriades. Nora MK´s mycket rutinerade gäng bjöd som vanligt på ett rally i toppklass. I Elit A var det Dennis Askling som var hetast den här lördagen. I Elit B klev Niklas Berglund fram i rampljuset och fick kliva högst upp på prispallen. I C som vi i SverigeSerien kallar för Cupklassen så var det Noah Grönkvist som återigen höll hela vägen.

Nora MK är en klubb med mycket rutin och man bjuder varje gång på jättefina rallyn. Välarrangerat med ordning och reda. Toppenfina vägar och fantastiska omgivningar både för rally och serviceplats. Årets upplaga var definitivt ingen undantag.

 

  • Bara att lyfta på kepsen, buga och tacka Nora MK för ett toppenrally. Ett lite för tunt startfält säger bara att det var många som får skylla sig själva att de inte kom till start. Ska vi leta detaljer så var det ett missförstånd med de fria noter som vinnare i förra Barthnotade tävling i serien har från Barth Motorsport i årets SverigeSerie, men där ska absolut ingen skugga falla på Nora MK. Det var jag som hade missat att informera så ansvaret för den lilla bristen är min och ingen annans. Vi ska självklart se till att drabbade förare blir fullt kompenserade på lämpligt sätt säger, klassansvarig Roger Fransson.

 

Dennis Askling knep segen i högsta Elitklassen

 

Inför tävlingen spekulerade klassansvarig i att det i Dennis Perssons frånvaro skulle vara Patrik Fredriksson tur att äntligen få kliva högst upp på prispallen.

 

  • Patrik med CoDriver Per Wiksten hade inte riktigt dagen i Nora och slutade till sist fyra. I synnerhet på långa och därför väldigt viktiga SS1 flöt det inte riktigt för Patrik och Per. Dagen hade däremot Dennis Askling som vanligt med Alan Karlsson i högerstolen den här lö De tog ett rejält grepp redan på dagens första sträcka och följde sedan upp med sträckseger även på SS2. Imponerande! Och Dennis som trivs på snabba vägar var också klassansvarigs huvudutmanare. Rätt hade jag också då jag utfärdade varning för Rickard Gustafsson för dagen med Magnus Hermansson som CoDriver. De tog andraplats totalt i klassen men hann också med att logga in en sträckseger på dagens sista sträcka. Starkt! Robin Wallon med Codriver Christer Carlsson tog den sista pallplatsen i Elit A.

 

 

Niklas Berglund imponerade stort i Elit B

 

Klassansvarigs tips i Elit B inför Noratrofén haltade betänkligt.

 

  • Dagens tvåa Magnus Lindqvist som alltid med Sara Ridde till höger om sig hade jag absolut med i förhandstipset dock som förmodade vinnare. Med i resonemanget hade jag även Jack och Svante Ernstson som slutande trea. Men den som imponerade stort, störst av alla i Nora hade jag inte med i förhandssnacket om pallen. Niklas Berglund med Henrik Pedersen vid sin sida slog knock på Vann inte bara Elit B utan var snabbaste VOC även totalt i den lägre Elitklassen som i klassisk VOC-anda en bit in på SverigeSerie-säsongen är helt jämförbar med högsta elit. Jättestort grattis till Niklas och Henrik som tagit rejäla kliv i sin utveckling i år. Jättekul att se. Och att följa.

 

Noah Grönkvist imponerande igen i Cupklassen

 

Även i Cupklassen så var klassansvarig riktigt bra med i förhandstipset.

 

  • Jonas Karlsson med Fredrik Bergström vid sin sida hade jag förvisso med i snacket. Men problem på långa SS1 gjorde att deras chans på topplacering gick upp i rö Fina insatser på SS2 och 3 kunde inte reparera de minuter som försvann på SS1. Noah Grönkvist vägledd av Lucas Ivarsson Olsson imponerade däremot ordentligt och tog ytterligare en seger till sin fantastiska resultatrad. Med tre loggade segrar och två andraplatser börjar Noah ta ett grepp om årets SverigeSeries Cupklass. På andra plats kämpande Linus Flodin och CoDriver Tobias Fredriksson med en växellåda som tappade treans växel redan tidigt på SS1. Starkt att trots detta ta bilen i mål på andra plats. Dagens trea var en ålderman i klassen, Per Nilsson vägledd av Fredrik Falk.

 

Gabriel Banger stabil i ungdomsklassen

 

I ungdomsklassen bestod dramatiken av Gabriels egna utmaningar mot sig själv.

 

  • Det är svårt att köra med lagom marginal. Den utmaningen hade Gabriel Banger hela dagen i Nora. Redan på dagens andra sträcka tappade han sin konkurrent i ungdomsklassen. Men den utmaningen hanterade Gabbe på bästa sä Körde stabilt och dessutom utan noter in på en tid som hade räckt till en fjärde plats Cupklassen, vad säger ni om det?

 

Är Gabriel med detta då klar segrare i årets Ungdomsklass?

 

  • Detta är faktiskt fortfarande oklart. Vi saknar definitivt svar från Trollhättan om de kommer att tillåta juniorer till start i supportklasserna till SM, dvs det vi är i det rallyt. Om de inte tillåter juniorer så är Gabbe klar segrare för då har han en ointaglig ledning. Om de däremot till slut bestämmer sig för att tillåta ungdomsrally så har Wille Gad fortfarande en chans att snuva Gabbe på Vi återkommer i frågan så snart vi vet besked.

 

Med detta är SverigeSeriens vårsäsong avslutad och vi tar en ovanligt lång SverigeSerie-semester. Men klassens förare kommer outtröttligt att köra andra tävlingar under uppehållet, det är jag säker på.

 

Vi tackar Nora för en fantastiskt fin tävling och hoppas att vi snart ses igen. Vi säger trevlig sommar till alla. Nästa anhalt för SverigeSerien är Trollhättan 3 september, en tävling vi kör tillsammans med SM. Väl mött!


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg