Hoppa till sidans innehåll

Första pallplatsen för Fredrik Blomstedt i Lamborghini Super Trofeo

22 MAJ 2018 08:06
  • Skapad: 22 MAJ 2018 08:06

Fredrik Blomstedt inkasserade sin första pallplats i Lamborghini Super Trofeo redan i mästerskapets andra deltävling på klassiska Silverstone-banan i England under den gångna helgen.
 
Blomstedt, i par med finske förarkollegan Patrick Kujala i en av Bonaldi-teamets Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo, slutade trea i det första av två fullpackade heat med 44 bilar till start.
 
Blomstedt/Kujala kvalade in som tvåa till inledningsracet och fanns länge med i diskussionen om segern, men ett invarv förstört av trafik inför det obligatoriska förarbytet kostade värdefull tid och innebar att duon tappade kontakten med ledarna. 
 
Blomstedt, som tog över bilen från Kujala i samband med depåstoppet, kunde dock via en slutlig tredjeplats alltså ändå fira Super Trofeo-karriärens första pallplats.
 
- Riktigt kul att få ta sig upp på pallen för första gången den här säsongen, säger Fredrik Blomstedt. Jag har tvingats komma in i det här mästerskapet på väldigt kort tid, men i helgen kände jag verkligen att körningen har börjat klaffa. Patrick och teamet har varit ett bra stöd och det känns positivt att hugga i toppen redan nu.
 
I det andra racet för helgen var det Blomstedts tur att ta hand om starten, för att sedan lämna över till Kujala i halvtid. Stockholmaren, trea totalt i STCC förra säsongen, blev dock påkörd på det första varvet och kom ut på banan igen sist av alla – 33 sekunder efter på 44:e plats.
 
En massiv upphämtning kom att prägla resten av det knappt timslånga racet, och i mål var Blomstedt/Kujala till slut 18:e ekipage efter 26 genomförda omkörningar. 
 
- Det var synd att vi blev avkörda i starten av det andra racet, för jag tyckte att bilen kändes otroligt bra där, fortsätter Blomstedt. Jag tror att vi hade kunnat slåss om segern, men det är sådant som händer – och vi fick ju i alla fall träna lite omkörningar! 
 
Blomstedt, som kom in i Lamborghini Super Trofeo med extremt kort varsel sedan det mästerskap han egentligen skulle ha kört hastigt lagts ner, gjorde också en ny iakttagelse under helgen på Silverstone.    
 
- Den stora svårigheten den här helgen har varit att hantera all trafik och alla varvningar, avslutar Blomstedt. Jag upplevde inte samma problem i premiären på Monza, men Silverstone är en mer teknisk bana och det gör tidsskillnaden mellan proffsförarna och amatörerna stor. Det var frustrerande emellanåt, men samtidigt en viktig läxa som jag bär med mig inför resten av säsongen.
 
Lamborghini Super Trofeo fortsätter närmast på Misano-banan i Italien den 23-24 juni.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link