Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Blomstedt vid medvetande efter våldsam krasch

29 JUL 2018 23:08
  • Skapad: 29 JUL 2018 23:08

Fredrik Blomstedt vårdas just nu på sjukhus i Belgien efter att ha kraschat svårt från ledarposition i lördagens Lamborghini Super Trofeo-race på Spa-Francorchamps.
 
Blomstedt var i ledning med bara fyra varv kvar att köra av dagens lopp när han, i trafik bland varvade bilar, blev påkörd från sidan av en konkurrent och med våldsam kraft slungades rakt in i säkerhetsbarriären i över 200 km/h. 

Olyckan skedde i sektionen mellan Pouhon- och Fagnes-kurvorna, längst bort från depån på den över sju kilometer långa Spa-banan i de belgiska Ardennerna. Blomstedt kraschade in i en funktionärspostering och tävlingen flaggades omedelbart av. Bilen, en Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo, totalförstördes i smällen.

26-årige Blomstedt fördes från platsen i ambulans och transporterades till akutenheten på CHR East Belgium Hospital i Verviers, ungefär 20 minuter från banan. Han var hela tiden vid medvetande, men i chock.

Blomstedt, som tagit steget till Lamborghini Super Trofeo under 2018 efter att som rookie ha slutat trea totalt i svenska STCC förra året, har under eftermiddagen undersökts av ett läkarteam. Man har efter röntgen kunnat konstatera att han inte ådragit sig några frakturer, och han har sedermera förflyttats till en annan avdelning. Kroppen har dock utsatts för en våldsam påfrestning och Blomstedt kommer därför att hållas kvar för vidare observation under natten.

Blomstedt har också drabbats av förlust av vissa minnesbilder.

I samband med olyckan fördes även en funktionär till sjukhus. Arrangörerna, SRO Motorsports Group, har emellertid bekräftat att ingen person har ådragit sig några livshotande skador.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link