Hoppa till sidans innehåll

Lönnström kör VM i Spanien

18 OKT 2019 08:53
  • Skapad: 18 OKT 2019 08:53

Rallytalangen Pontus Lönnström från Nora, som tävlar för Team Ramudden, blev Svensk juniormästare i rally tillsammans med kartläsaren Stefan Gustafsson från Ludvika i slutet av september. Pontus och Stefan, som nästa år ska köra Junior-VM i rally, börjar nu förberedelserna genom att köra VM-deltävlingen i Spanien nästa helg.

Tävlingen blir den andra för Pontus i VM-sammanhang, efter att ha kört Rally Sweden tidigare i vintras. Han och Stefan kommer köra den Ford Fiesta R2T som man under året kört i Sverige för att skaffa erfarenhet från VM-cirkusen och att köra på asfalt, ett underlag som är nytt för Pontus.

- Det ska bli riktigt roligt att köra min första tävling utomlands, och framförallt att få köra asfalt för första gången. Det kommer bli viktig träning inför nästa säsong, säger Pontus.

Tävlingen i Spanien körs på blandat underlag, där allt inleds med grus under fredagens sträckor för att sedan avslutas med två dagar asfalt. RallyRACC Catalunya utgår från staden Salu utanför Barcelona.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info