Hoppa till sidans innehåll

Lyckad informationsdag för Formula Nordic

10 OKT 2022 08:12
  • Skapad: 10 OKT 2022 08:12

Formula Nordic bjöd in till en informationsdag på Gelleråsen Arena i samarbete med Racing och Kartingutskottet. Man hade bjudit in kartingungdomar och utfallet blev över förväntan då drygt 30 ungdomar anmälde sig! Tillsammans med sina målsmän fyllde man konferensrummet på Gelleråsen! 

Åke Jansson, Martin Victorsson, Bengt-Åce Gustavsson och familjen Granfors representerade Formula Nordic. De informerade om hur klassen fungerar och de svarade på frågor.

Förre F1-kommentatorn och racerföraren Eje Elgh berättade om sin karriär och vad man skall tänka på om man siktar mot Formel 1. Han poängterade att det inte finns några genvägar, det är viktigt att börja köra formelbil tidigt och att göra jobbet grundligt från början här hemma i Sverige så att man är väl förberedd när man kommer ut till internationella tävlingar. Det är viktigt att bygga nätverk och skapa goda relationer med samarbetspartners för att kunna bygga upp ekonomin allt eftersom man klättar upp genom de olika racingklasserna.

- Om man gör sin ”hemläxa” så kommer det att öppnas dörrar längs resans gång. Det viktigaste är att man kör, det enda felet man kan göra är att inte köra, var Ejes slutord. Formula Nordic är en mycket bra utbildning på vägen och man kan i princip välja vilken klass som helst när man känner sig klar med Formula Nordic.

Deltagarna fick klämma och känna på Philip Victorssons vinnarbil från årets Formula Nordicmästerskap. Joel Granfors kör GB3 i England och han fanns också på plats och berättade om sin resa i motorsporten.

Deltagarna avrundade dagen med att gå teorikurs för att få racinglicens. Uppkörningen kommer att ske på Mantorp Park den 17:e oktober då Formula Nordic anordnar en testdag.

I mån av plats finns det möjlighet för fler att vara med på testdagen, även om man inte var med på informationsdagen i Karlskoga.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg