Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Finnskoga MK under SM-finalen i Rallycross

14 AUG 2020 18:27
  • Skapad: 14 AUG 2020 18:27

Finnskoga MK tog inte mindre än sex SM-medaljer när Superfinalen i Rallycross kördes på Westombanan i Arvika 7-9 augusti. MK Team Westom arrangerade finalerna i både rallycross-SM för 2400, 2150, JSM och Supernationell samt för förarna i RallyX Nordic som kör klasserna Supercar och Supercar Lites.

Linus Östlund debuterade i rallycross i Supercar Lites i fjol och kammade hem sitt andra raka SM-guld.
– Kul att det gick att arrangera tävlingar trots covid-19. Det har varit olika vinnare och tight racing i år – precis som det ska vara. Fantastiskt kul med ett till SM-guld i karriären. Dessutom bra poäng inför RallyX Nordics avslutande dubbeltävling i Danmark i början av september, säger Linus.

I Supercar Lites blev det även en bronsmedalj efter en bra säsong av Mats Oskarsson. Han inledde tävlingen lite trevande med mycket strul under fredagen, men lyckades samla ihop sig och höll upp tempot under lördagen och söndagen.
– Häftigt med ett SM-brons! Att vi gick till final i Arvika trodde vi inte efter mycket strul under fredag och lördag. Att vårt lilla team tar en medalj är stort, säger Mats.

Per Berglund har haft lite otur och "ramlat" från pallen tidigare i år, men i år ville det sig äntligen hela vägen och han tog guldet i 2400-klassen.
– I år har det känts som att jag har varit väldigt stark både i starterna och på banan. Det gick inte alls så lätt som man kanske kan tro, men i år var turen på min sida, säger Per.

I Supernationell blev det två medaljer efter att de båda Finnskogaförarna Andreas Israelsson och Micke Nilsson delade poäng efter målgången. Eftersom Andreas vann tävlingen blev det han som tog silvret i mästerskapet, trots att han inte startade i dubbeltävlingen i Västerås.
– Säsongen kändes mest som ett test inför nästa år för min del. Bilen känns nu riktigt bra inför nästa år och det var jäkligt kul att få ett silver trots att jag missade tävlingarna i Västerås, säger Andreas.

Micke Nilsson uppdaterade bilen med ny motor i år och det konceptet gav honom SM-bronset efter andra platsen i helgen.
– Vi är laddade för en full säsong nästa år och hoppas fler kommer till start i supernationella klassen. Självklart hoppas vi även på en Coronafri värld snart, säger Micke., säger Micke.

August Krokström fightades in i det sista om SM-guldet, men fick "nöja" sig med en hedervärd silvermedalj.
– Jag är mycket nöjd med säsongen överlag. Jag gjorde två misstag och det räckte för att kosta mig guldet. Med ett såpass snabbt startfält som det är i 2150 måste säsongen vara snudd på perfekt för att man ska lyckas vinna, säger August.

Finnskoga MK´s medaljer 2020 i rallycross:
SM-guld: Linus Östlund, Supercar
SM-guld: Per Berglund, 2400
SM-Silver: Andreas Israelsson, Supernatinoell
SM-silver: August Krokström, RM2150
SM-brons: Mats Oskarsson, Supercar Lites, Brons
SM-silver: Micke Nilsson, Supernationell


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info